Holivudski veteran David Lynch: Trump bi mogao završiti kao ‘jedan od najvećih u povijesti’

Paul Bois

Holivudski veteran David Lynch, poznati kreator serije “Twin Peaks” i režiser “Čovjeka slona”, dao je ovog tjedna šokantnu izjavu vezanu za predsjednika Trumpa — izjavu koja obično stavlja ljude na “crnu listu”.

U intervjuu koji je dao za Guardian, režiser je rekao da bi predsjednik Trump “mogao završiti kao jedan od najvećih Predsjednika u povijesti jer je toliko uzburkao stvari”.

Iako je David Lynch podržavao Bernie Sandersa tijekom primarnih izbora Demokratske stranke i dao glas libertarijanskom kandidatu Garyju Johnsonu na izborima 2016., priznao je da je Trump možda bio pravi izbor.

“Nisam pretjerano politička osoba, ali stvarno volim slobodu koja nam omogućava da radimo ono što želimo”, rekao je Lynch. “[Trump] bi mogao završiti kao jedan od najvećih Predsjednika u povijesti jer je toliko uzburkao stvari. Nitko se ne može suprotstaviti tom tipu na inteligentni način.”

David Lynch pohvalio je Trumpovu sposobnost da napravi konkretne stvari.

“Naši tzv. lideri ne mogu odvesti zemlju naprijed, ne mogu ništa napraviti”, dodao je. “Oni su poput djece. Trump je sve to pokazao.”

David Lynch je tijekom svoje karijere iznosio različita politička mišljenja. Iako je podržao Baracka Obamu na izborima 2012., također je hvalio libertarijansku filozofiju Ronalda Reagana. Danas se identificira kao demokrat.