Policija DC-a istražuje prosvjed rulje ispred kuće Tuckera Carlsona kao ‘mogući zločin iz mržnje’

Andrew Kerr

Screenshot: YouTube/The Rubin Report

Policija Okruga Columbia istražuje prosvjed ljevičarske rulje ispred kuće voditelja Fox Newsa Tuckera Carlsona kao “mogući zločin iz mržnje” s “antipolitičkim” motivacijama, prema policijskom izvješću pribavljenom od Daily Callera.

Rulja, koju je organizirala Antifina skupina pod imenom Smash Racism DC, objavila je na internetu kućnu adresu Tuckera Carlsona u Washingtonu i poslala rulju ispred njegove kuće koja je vikala “rasistički šljamu” i zahtijevala da napusti grad. Carlson, suosnivač Daily Caller News Foundation (DCNF), nalazio se u studiju Fox Newsa u vrijeme incidenta.

Policijski izvještaj navodi da je incident “mogući zločin iz mržnje” i da je slučaj još uvijek otvoren.

Carlsonova supruga, koja je bila sama kod kuće u vrijeme incidenta, izvijestila je da je čula glasno udaranje na ulaznim vratima, prema policijskom izvještaju. Nazvala je policiju nakon što je svjedočila velikoj skupini ljudi s megafonom, koji su glasno skandirali ispred kuće.

“Netko se počeo bacati na ulazna vrata i zapravo ih je napuknuo.”, rekao je Carlson za Washington Post.

Policija je “stigla na mjesto događaja i zatekla skupinu od otprilike 20-tak ljudi”, pisalo je u izvješću. “Otkriveno je da su nepoznate osobe posprejali simbol anarhije na kolnom prilazu. Znakovi su također ostavljeni na vozilima parkiranim na prilazu kao i s lijeve strane ulaznih vrata kuće.”

Vandalizam na Carlsonovim vozilima i ulaznim vratima upućivao je na Carlsonovu političku pripadnost, prema izvješću.

Policija je također zaplijenila šest rukom pisanih postera s mjesta događaja, prema izvješću. Video incidenta pokazuje prosvjednike koji nose znakove i skandiraju: “Tucker Carlson, mi ćemo se boriti! Znamo gdje spavaš noću!”

“Večeras te podsjećamo da imamo glas”, napisao je Smash Racism DC i sada obrisanom tweetu. “Večeras te podsjećamo da ti također nisi siguran.”

Twitter račun skupine suspendiran je ubrzo nakon ponoći u četvrtak.

Nakon što je policija stigla na mjesto događaja nije bilo nikakvih uhićenja, iako je pokrenuta aktivna istraga o incidentu, rekla je za DCNF glasnogovornica Metropolitanske policije (MPD) Alaina Gertz.

“MPD je dodijelio dodatne patrolne jedinice tom području kao odgovor na ovaj incident”, rekla je za DCNF.

Nije jasno zašto nitko nije uhićen.

Nakon objave, Gertz je dodala: “Pozdravljamo one koji su došli ovdje kako bi ispunili svoje pravo Prvog amandmana na siguran i miroljubivi način; međutim, zabranjujemo im kršenje zakona. Prošle večeri, skupina prosvjednika prekršila je zakon uništavanjem privatnog posjeda u sjeverozapadnom djelu rezidentnog djela DC-a. MPD će takve povrede shvatiti ozbiljno i radit ćemo na tome da počinitelji odgovaraju za svoje nezakonite postupke. Trenutačno je otvorena kriminalna istraga u vezi ovog pitanja.”

Također nije jasno tko je sudjelovao u provođenju i mobbingu Carlsonove kuće, ali se čini kako je Smash Racism DC počeo planirati akciju prije nekoliko tjedana.

Suosnivač skupine Smash Racism DC, Mike Isaacson, napisao je na svom blogu u četvrtak da ga je aktivni član skupine obavijestio kako je zadobio osobne informacije o Carlsonu i ostalim “krajnje desnim ličnostima”.

Isaacson je napisao da već tri godine nije radio sa skupinom, ali je istaknuo kako je “vjerojatno mogao vidjeti da se [prosvjed] približava”, a aktivne članove skupine nazvao je “drugovi”.

“SRDC je stvarno aktivan s doxxanjem u posljednje vrijeme”, napisao je Isaacson. “u svakom slučaju, prošle večeri moji drugovi iz SRDC bavili su se nečim što je poznato kao ‘lokalnim lobiranjem’ — pojavljivanjem na ulaznim vratima moćnih osoba, obično noću i stvaranjem što veće buke.

John Jay koledž otpustio je Isaacsona s njegove pozicije profesora ekonomije nakon što su iskrsnuli njegovi tweetovi u kojima je promovirao političko nasilje i smijao se poginulim policajcima.

Isaacson se također pojavio na “Tucker Carlson Tonight” u rujnu 2017. gdje je opravdavao korištenje nasilja protiv političkih protivnika, ali je rekao da “nikada ne bi počinio nasilje protiv” Tuckera osobno.

Ali, Isaacson je u tweetu u četvrtak rekao da podržava akcije rulje od srijede navečer.

Isaacson se nije odazvao zahtjevu za komentarom.

Carlson je rekao da je nakon incidenta zabrinut kad mora ostaviti svoju obitelj samu kod kuće.

“To nije bio prosvjed, To je bila prijetnja”, rekao je Carlson za Post.

“Oni nisu prosvjedovali protiv ničeg specifičnog što sam rekao. Nisu tražili od mene da išta promijenim. Oni nisu prosvjedovali protiv politike ili zagovarali zakonodavstvo. … Oni su prijetili meni i mojoj obitelji i rekli da moram napustiti vlastito susjedstvo u gradu u kojem sam odrastao.”

Gradonačelnica Muriel Bowser se također nije odazvala zahtjevu za komentarom. MPD je odbio pružiti najnovije informacije o istrazi.