Kanye West pohvalio konzervativku Candace Owens i ljevica izgubila glavu

Screenshot: YouTube/C-SPAN

Reper Kanye West šokirao je ljevičarski sustav u subotu, usuđujući se pružiti podršku konzervativnoj YouTube osobi pod imenom Candace Owens (Red Pill Black).

“Volim način na koji Candace razmišlja”, objavio je West na Twitteru.

Osam minuta kasnije, reper i modni dizajner objavio je još jedan tweet u kojem je napisao “samo slobodni mislioci”, što se očito isto bilo usmjereno prema Owens.

Owens sebe opisuje kao slobodnog mislioca; često kritizira politiku identiteta i bila je nepokolebljiva u svojoj podršci prema predsjedniku Donaldu Trumpu. Mlada zvijezda često gostuje na Fox News kako bi analizirala kulturna i politička zbivanja i direktorica je urbanog angažmana neprofitne organizacije Turning Point USA. Owens se nedavno izložila kritikama zbog svoje izjave da je Trump ne samo “vođa zapadnog svijeta, već i njegov spasitelj” i zbog govora crnim studentima koji zagovaraju Black Lives Matter da, za razliku od svojih predaka, nikada nisu živjeli u bilo kakvoj stvarnoj potlačenosti.

Owens je brzo reagirala na Kanyeovu pohvalu, zahvaljujući glazbeniku i tvrdeći da svoje samopouzdanje duguje njegovim tekstovima. Također ga je zamolila da “napravi sastanak” s njom.

Kanyea su brzo zapljusnule kritike zbog svoje hereze što je hvalio nekoga tko ne misli onako kako se očekuje da misli, a Owens je predvidljivo osuđena zbog toga što je navodno izdala svoju rasu.

U 2016., Kanye je bio napadan od ljevice nakon što je imao sastanak s tada izabranim predsjednikom Trumpom.