Avenatti uhićen zbog sumnje na obiteljsko nasilje; društvene mreže eksplodirale

James Barrett

Screenshot: YouTube/ABC News

Michael Avenatti, odvjetnik optužiteljice Donalda Trumpa, Stormy Daniels i optužiteljice Bretta Kavanaugha, Julie Swetnick, uhićen je u srijedu zbog sumnje da je počinio obiteljsko nasilje.

Uhićenje je izvorno izvijestio TMZ, a od tada je potvrđeno od policije Los Angelesa. “Možemo potvrditi da su danas detektivi LAPD-a uhitili Michaela Avenattija zbog sumnje u obiteljsko nasilje”, izjavio je LAPD u priopćenju u srijedu. “Ovo je tekuća istraga i pružit ćemo više pojedinosti kad one budu dostupne.”

TMZ-jevi izvori u policiji navode kako je Avenattija u srijedu privela policija nakon što je žena u utorak podnijela žalbu zbog obiteljskog nasilja. Prema izvorima, lice optužiteljice bilo je “natečeno i puno modrica” i imala je crvene tragove na oba obraza.

“Naši izvori kažu da se navodni incident dogodio u utorak navečer, ali je u srijedu došlo do još jedne konfrontacije između para u luksuznoj apartmanskoj zgradi na području Century Cityja u Los Angelesu”, izvijestio je TMZ. “Rečeno nam je u srijedu popodne da je žena stajala na pločniku, s crnim naočalama koje su pokrivale njezine oči i plačući vrištala na mobitel: ‘Ne mogu vjerovati da si mi to učinio. Tražit ću od suda zabranu prilaska.'”

Nakon što su je zaštitari odveli natrag u zgradu i otpratili je do apartmana, izvještava TMZ, Avenatti se pojavio pet minuta kasnije i trčao po zgradi vičući: “On me prva udarila!” i “Ovo je sr***, ovo je jeb*** sr***!”

Izvori TMZ-a kažu kako su odvjetniku s predsjedničkim težnjama zaštitari zabranili pristup liftu. Kad je stigla policija, razgovarala je s Avenattijem nekih “5 do 10 minuta”, nakon čega ga je priveden, izjavila je medijska kuća.

Izvori u policiji kažu kako je Avenatti navodno izbacio ženu iz svojeg apartmana, što je bio uzrok navodnog nasilja, napominje TMZ. Ona se u srijedu vratila kako bi uzela svoje stvari nakon što je unaprijed obavijestila policiju za slučaj da stvari ponovno eskaliraju.

Društveni mediji, na kojima je Avenatti imao veliku nazočnost nakon što je prvi puta privukao pozornost nacionalnih medija kao odvjetnik Daniels, eksplodirali su na ovu vijest, s konzervativcima koji su kritizirali demokrate i medije zbog podupiranja “jezivog porno odvjetnika”, demokratima koji su ga odbacivali, nekima koji su pozivali na “mir” tako dugo dok se ne iznesu sve činjenice i ostalima koji su koristili Avenattijeve izjave iz prošlosti protiv njega, poput ove koju je istaknuo Twitchy:

Ispod su neki od primjera eksplozije postova sa svih strana ideološkog spektra potaknutih viješću o Avenattijevom obiteljskom nasilju.