Voditelj Univisiona tvrdi da su prosvjednici protiv karavana rasisti — Tucker mu ukazao da su svi oni iste rase

Mike Brest

Screenshot: YouTube/Fox News

Voditelj Univisiona, Enrique Acevedo, optužio je prosvjednike protiv karavana u Tijuani za “rasizam”, za kojeg kaže da “slobodno protječe preko granica”. Nije imao izravan odgovor na pitanje Tuckera Carlsona kad je ovaj primijetio da su svi oni iste rase.

Stotine ljudi izašlo je u ponedjeljak na ulice Tijuane kako bi prosvjedovalo. Prosvjednici su držali znakove na kojima je pisalo “Ne ilegalcima”, “Ne invaziji” i “Meksiko prvi”, prema NPR.

“Upravo smo vidjeli skupinu meksičkih građana u Tijuani koji u osnovi govore iste stvari kao predsjednik Trump, gotovo u riječ, i koji podržavaju Trumpa. Nisu li oni bijeli supremacisti?”, upitao je Carlson.

“Pa, morate shvatiti da, za razliku od ljudskih bića, netolerancija, mržnja i rasizam slobodno protječu preko granica i to je ono što ste vidjeli u ovim intervjuima. Oni se ne natječu za predsjednika”, odgovorio je Acevedo. “Oni se također ne natječu za predsjednika Sjedinjenih Država. Oni su dio skupine od kojih 300 prosvjednika u gradu od 1,3 milijuna stanovnika, koji se suprotstavljaju prisutnosti karavana u njihovom gradu, dok velika većina stanovnika Tijuane pozdravlja imigrante. To je grad od –.”

Carlson je dodao: “Čekaj, možeš li pričekati sekundu? To je zasigurno veliki grad. Čekaj, upravo si rekao da su oni rasisti, ali oni su Latino, Latinosi koji govore španjolski i koji napadaju druge Latinose koju govore španjolski. Dakle, gdje je tu rasizam?”

“Pa, nismo monolitna zajednica, Tucker. Imamo ljude iz Srednje Amerike, Venezuele, Kolumbije, različitih pozadina, različitih etničkih skupina. Rasizam postoji u Meksiku prema Srednjoamerikancima. To nije novost”, nastavio je Acevedo.

“Ali nisam siguran na koji način je to rasizam ako su oni iste rase. Štoviše, rekli su, i mislim da sad citiram jednog od prosvjednika, da ovdje nije riječ o rasizmu. Ovo su gotovo točne riječi koje je izrekao. ‘Želimo od naše vlade da provodi zaštitu naše granice’, ono što mnogi ljudi, uključujući mene, često govore u Sjedinjenim Državama”, završio je Carlson.

POGLEDAJTE: