Aktivisti sugeriraju da bi sljedeći James Bond trebao biti TRANSRODNI

Emily Zanotti

Aktivisti – uključujući istaknutog britanskog glumca Dominica Westa – potiču producente popularne James Bond franšize da napuste tradicionalne korijene 007 i angažiraju transrodnu osobu kao sljedećeg Jamesa Bonda.

Govoreći za Sunday Times iz Londona, West je tvrdio da postoji dovoljno transrodnih osoba u vojsci Velike Britanije da opravda stvaranje sljedećeg agenta MI6 kao muškog-u-žensko (ili ženskog-u-muškog).

“Trebali bismo imati transrodnog Bonda jer postoji mnogo transrodnih osoba u vojsci. To je zapravo brilijantna ideja”, rekao je West.

Čak je imao i konkretni prijedlog: Hannah Graf, za koju je Independent rekao da je “najistaknutiji vojnik u britanskoj vojsci”.

Graf je oženjen drugom transrodnom osobom, Jakeom Grafom. Oboje su se pojavili na filmu.

Ona misli da je ideja odlična, rekavši britanskim medijima: “Ne mislim da ću postati glumica u skoro vrijeme, ali nema razloga zašto ne bi trebalo biti transrodnog Bonda. Vidjeli smo previše muškaraca u ulogama junaka i žena koje igraju druge violine.”

Aktivisti vjerojatno neće uspjeti u svom naumu u dogledno vrijeme pošto su Bondovi dugogodišnji producenti, obitelj Broccoli, često negativno reagirali da pomisao namjernog mijenjanja Flemingovog izvornog lika. Izvršna producentica franšize, Barbara Broccoli, nedvosmisleno je odbacila ideju o ženskom Bondu ranije ove godine.

“Bond je muškarac”, rekla je Broccoli Guardianu. “On je muški karakter. Napisan je kao muški i mislim da će vjerojatno takav i ostati.”

“Kreirajmo više ženskih likova i stvorimo priče koje će odgovarati tim ženskim karakterima”, dodala je.
Umjesto toga, gledatelji mogu očekivati “modernijeg Bonda” – ali smo do određene točke. Lik je napisan u 1950-ima po uzoru na samog Fleminga. Pošto špijunske priče sadrže biografske elemente, Bond će vjerojatno zauvijek ostati “toksično muževan” kakav je i sad.

Rache Weisz, žena sadašnjeg Jamesa Bonda, Daniela Craiga, odjeknula je mišljenje Broccoli u intervjuu o ulozi svog supruga ranije ove godine.

“Zašto ne kreirati vlastitu priču, a ne skočiti na nečija ramena i uspoređivati se sa svim tim muškim prethodnicima? Žene su stvarno fascinantne i zanimljive te bi trebale dobiti vlastite priče”, rekla je.

Najnoviji film o Bondu – Craigov posljednji nastup u ulozi poznatog špijuna – pojavit će se u kinima krajem 2019.