Antifini nasilnici naoružani AR15 zastrašuju novinara Andyja Ngoa na skupu u Seattleu

Brock Simmons

Video novinar i pisac za online magazin Quilette iz Portlanda, Andy Ngo (koji je inače homoseksualac i azijskog podrijetla), otputovao je na sjever do Seattlea kako bi pokrio pro-ustavni skup kojeg su organizirali III%ers i ostale konzervativne skupine, kao i uobičajeni kontra prosvjed komunista iz Antife ukrašenih crvenim zastavama.

Andy Ngo je pokušao ući u komunističku skupinu kako bi uhvatio prizor, no nekoliko ljudi se suočilo s njim i spriječilo njegov ulazak, uključujući najmanje tri osobe koje su bile naoružane AR15 i AK47.

U početku je policija savjetovala Antifu da pusti Ngoa među svoje redove, pošto je protuzakonito spriječiti nekoga da hoda po pločniku.

Ubrzo nakon toga, u stilu “policijskih” odjela u mjestima poput Portlanda i Berkleyja, “policajci” u Seattleu počeli su Ngou prijetiti uhićenjem zbog stajanja na pločniku. To se dešavalo istodobno dok je Ngoa zlostavljalo i odgurivalo nekoliko članova Antife, pritisnuvši ga u jednom trenutku na jednu od policijskih barijera.

Službenici “policije” Seattlea rekli su da Ngo “izaziva sukob” i naredili mu da napusti javno područje.

Policija Seattlea očigledno nema problema s nenajavljenim prosvjednom Antife, koja je blokirala pločnike, nosila puške i neprekidno prilazila Ngou. Jedan od članova Antife čak je i zaprijetio smrću Ngou, rekavši: “Stvarno si spreman umrijeti za to YouTube stanje?… Smrt dolazi po tebe… Ovo špijuniranje i ova punk sr**a bi te mogla povrijediti.”