Dirljivi moment u kojem Bob Dole odaje počast bivšem predsjedniku George H.W. Bushu

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/CNN

U utorak, u dirljivom momentu u rotundi američkog Kapitola, bivši senator Bob Dole, koji je vezan za kolica, ustao je uz pomoć svog pomoćnika kako bi odao počast bivšem predsjedniku George H.W. Bushu, koji je preminuo u subotu.

Video snimka uhvatila je Dolea, kojeg su dogurali do Bushovog kovčega. Uz pomoć svog pomoćnika, odlučni Dole ustao je i salutirao gosp. Bushu prije nego je sjeo natrag u kolica. Gosp. Dole ima 95 godina.

Bush, koji je služio kao mornarički pilot, kongresmen, direktor CIA-e, veleposlanik, potpredsjednik i 41. predsjednik Sjedinjenih Država, preminuo je u subotu u dobi od 94 godine. Kovčeg s posmrtnim ostacima gosp. Busha ostat će u rotundi Kapitola do srijede ujutro, nakon čega će njegovo tijelo biti stavljeno na počinak u njegovoj predsjedničkoj knjižnici i muzeju na Sveučilištu Texas A&M u gradu College Station.

Barbara Bush, supruga bivšeg predsjednika, preminula je ranije ove godine 17. travnja.

Dole i Bush dijele dugu povijest. Dvojac je vodio bitku za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke 1988. godine, u vrijeme kad je Dole bio senator, a Bush već bio u ulozi potpredsjednika pod bivšim predsjednikom Ronaldom Reaganom. Godine 1996., bivši predsjednik Bush pridružio se u Doleovoj kampanji, koji je tada bio republikanski kandidat za predsjednika nasuprot tadašnjeg demokratskog predsjednika Billa Clintona u onome što je kasnije bio Clintonov reizbor.

POGLEDAJTE: