Podaci iz cenzusa otkrivaju da je većina ilegalnih imigranata na socijalnoj pomoći

Cassandra Fairbank

The Daily Caller via YouTube

Studija objavljena ovaj tjedan otkrila je da je većina ilegalnih imigranata i nositelja zelene karte u Sjedinjenim Državama na socijalnoj pomoći.

U izvješću Centra za imigrantske studije korišteni su najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku koji su utvrdili da je 63% kućanstva nedržavljana prijavljeno za socijalnu pomoć.

Izvješće objašnjava: “63 posto kućanstva koja vode nedržavljani prijavilo je da koristi najmanje jedan program socijalne pomoći, u usporedbi s 35 posto domaćih kućanstava.” To znali da više od četiri milijuna kućanstava nedržavljana koristi programe koje financiraju porezni obveznici.

Centar za imigracijske studije objasnio je da se “od svih nedržavljana u podacima iz cenzusa, otprilike polovina nalazi u zemlji ilegalno. Nedržavljani također uključuju dugoročne privremene posjetitelje (npr. radnike iz drugih zemalja i strane studente) i trajne stanovnike koji još nisu naturalizirani (vlasnici zelenih karti). Unatoč činjenici da postoje zapreke korištenja socijalne pomoći što se tiče nedržavljana, podaci pokazuju da kućanstva nedržavljana imaju pristup sustavu socijalne pomoći u visokim stopama, često primajući naknade u ime djece rođene u SAD-u.”

Studija je dodatno ustanovila da je korištenje socijalne pomoći znatno veće za nedržavljane u odnosu na Amerikance u sve četiri države koje primaju najviše imigranata.

“U Kaliforniji, 72 posto kućanstva nedržavljana koristi jedan ili više programa socijalne pomoći, u usporedbi s 35 posto domaćih kućanstva. U Teksasu, brojke su 69 posto nasuprot 35 posto; u New Yorku one su 53 posto nasuprot 38 posto; i na Floridi, 56 posto nasuprot 35 posto”, nalazi studija.

Prema izvješću Newsbusters, ova šokantna studija je ignorirana od mainstream medija.

“Dok je Maria Bartiromo s Fox Newsa podijelila izvješću 4. prosinca, ABC, NBC i CBS ignorirali su rezultate u svojim emisijama u utorak”, izvijestio je Newsbusters. Dodali su: “Dok mediji nisu imali problema kad su brojim lažima opsesivno štitili karavan ilegalnih imigranata, oni su prikladno zašutjeli kad činjenice proturječe njihovoj liberalnoj narativi.”