YouTube je napokon popustio i vratio Gavinu McInnesu njegov kanal

Cassandra Fairbanks

YouTube je konačno popustio i vratio Gavinu McInnesu njegov kanal, nakon što je to odbijao danima, čak i nakon što je bilo dokazano da je tužba za zaštitu autorskih prava protiv njega bila lažna.

McInnes je bio žrtva dugog i nemilosrdnog napada na njegov karakter od strane liberalnih medija.

Račun je bio baniran nakon što je Yellow Brand Protection pogrešno stavila zahtjev za kršenje autorskih prava protiv McInnesa u ime tvrtke Vans. Kad su je kontaktirali putem emaila, kompanija je rekla McInnesu da je to učinjeno greškom i da će povući zahtjev.

Dragi gospodine McInnes,

Uvjeravamo vas da ovo nije bilo namjerno. Mi smo tvrtka koja štiti brendove. Nismo u dosluhu s kompanijom Vans, Inc. Mi ne pokušavamo sabotirati vašu karijeru.

Ovo je bila pogreška našeg sustava koji je greškom grupirao vaše URL-ove videozapisa i proslijedio ih na obradu.

Možete li molim vas potvrditi da su vaši videozapisi ponovno aktivirani? Ako nisu, odmah ćemo se obratiti YouTubeu kako bismo riješili ovaj problem.

Hvala vam na suradnji.

Iskreno,
Yellow Brand Protection

Međutim, kada je McInnes kontaktirao YouTube i proslijedio ovu informaciju, rekli su da mu svejedno neće vratiti kanal.

“Pozdrav, Nažalost, ako je vaš kanal uklonjen zbog kršenja autorskih prava, ne možemo obraditi vašu žalbu. Molim vas da posjetite centar za autorska prava YouTubea za više informacija”, rekao je YouTube u emailu koji je odgovorio na povučeni zahtjev za kršenje autorskih prava.

Gavin je smatrao da je ovo bio dio koordiniranog plana koji ga je već uklonio s Facebooka, Twittera i Instagrama.

“Ispunio sam sve obrasce kako treba, a YouTube odgovara s ‘nismo u mogućnosti obraditi vaš zahtjev’. Nešto čudno se ovdje događa. Ne bih se začudio da Vans uopće nije znao o tome i da netko drugi stoji iza toga. Moguće da je to bio netko iz Googlea kome je rečeno da me se riješi”, rekao je McInnes za Gateway Pundit.

U srijedu, jedan sat nakon što se McInnes susreo sa svojim odvjetnicima kako bi raspravio o tužbi protiv Yellow Brand Protection i eventualno YouTubea, njegov kanal je bio ponovno na mreži.