Antifa preuzela promet u Portlandu, progonila i prijetila starijem vozaču

Hank Berrien

Screenshot: Twitter

U subotu u Portlandu, državi Oregon, Antifa prosvjednici našli su se usred prometa u središtu grada i počeli prisiljavati vozače da slijede njihove upute, a jednog starijeg vozača su čak progonili nakon što nije poslušao njihove naredbe.

Kao što je zabilježio čuvjek koji je snimio video, prosvjednici su bili dio bdijenja za Patricka Kimmonsa, kojeg je ustrijelila policija 30. rujna.

Prema Oregonian/Oregonian Live, koji je izvijestio dan nakon pucnjave:

Dvojica policijskih službenika zaustavila su se rano u nedjelju u središtu grada nakon što su čuli pucnjavu, vidjeli su odbljeske iz vatrenog oružja i uputili hice nekoliko puta prema čovjeku koji se okrenuo prema njima držeći u ruci pištolj na parkiralištu, prema novim detaljima koje je u ponedjeljak dobio Oregonian/Oregonian Live. Policijaci su ustrijelili 27-godišnjeg Patricka K. Kimmonsa, koji je proglašen mrtvim u bolnici OSHU. Nije jasno koliko puta je ustrijeljen Kimmons. Njegova obitelj tvrdi da je bio pogođen 12 do 15 puta u leđa, dok policijski izvori kažu da su dvojica policajca pucala manje od 10 puta.