WALSH: Jack Phillips je sad na sudu zbog odbijanja izrade torte u čast ‘spolne tranzicije’. Ovo je očigledni vjerski progon.

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/ABC

Osvetoljubivi zlostavljači LGBT lobija ne žele ostaviti Jacka Phillipsa na miru. Vlasnik slastičarske radnje Masterpiece Cakeshop imao je smjelosti pobijediti ih na Vrhovnom sudu nakon što je odbio izraditi po narudžbi tortu za gay vjenčanje, a oni ne žele dopustiti da ta pobjeda ostane nekažnjena.

Tako se Phillips ovaj tjedan ponovno našao na sudu — ovaj put zbog odbijanja izrade torte koja slavi muškarčevu “spolnu tranziciju”. Savezni sudac je “sklon” nastavljanju ovog apsurdnog slučaja. Opet. Možda će Masterpiece Cakeshop: Nastavak uskoro debitirati na Vrhovnom sudu. Ako se sjećate, suci su odbili žalbu Komisije za građanska prava države Colorado zbog njihovog odvratnog tretiranja Philipsa u posljednjem slučaju. Čini se kako komisija nije uzela lekciju previše k srcu.

Malo pozadine ovog najnovijeg slučaja: U lipnju 2017., isti dan kad je Vrhovni sud najavio da će razmotriti Phillipsov slučaj, odvjetnik po imenu Autumn Scardina nazvao je Masterpiece i zatražio izradu torte kako bi proslavio godišnjicu svoje navodne “tranzicije” u ženu. Phillips je pristojno odbio uslugu. Scardina je odmah stupio u kontakt s Komisijom za građanska prava Colorada da bi sitni despoti komisije odlučili da je došlo do povrede ljudskih prava.

Cijela stvar je bila u potpunosti transparentna namještaljka. Scardina, koji je prethodno maltretirao slastičarnu sa zahtjevima za torte sa sotonističkim temama i seksualnim igračkama, uputio je tog specifičnog datuma poziv s izričitom namjerom da mu usluga bude odbijena. Ne postoji očigledan razlog reći slastičaru da je ružičasta ili plava torta namijenjena proslavi spolne tranzicije, što je ionako bizarna i proizvoljna prigoda za tortu. A ako iz nekog razloga osoba doista želi tortu za obilježavanje takve prigode i doista osjeća potrebu da izričito napomene osobi iza pulta slastičarne da želi tortu za takvu prigodu, ne postoji legitiman ili iskreni razlog za odabir jedine slastičarne u cijeloj zemlji koja je poznata po svojim tjeskobama u vezi takvih zahtjeva.

Scardina je nasilnik i zlostavljač. Nijedna racionalna osoba ne vjeruje da je njegov zahtjev napravljen u dobroj vjeri. Čak i da je (što, moram ponovno napomenuti, sigurno nije), vlasnik tvrtke ima pravo odbiti posuditi svoj rad i vještinu ako netko želi proslaviti svoje genitalno sakaćenje. Phillipsovi odvjetnici tvrde da je njegova vjera u biološku prirodu spola “vjersko uvjerenje”. Možda i je. A možda je to i najbolji pravni opis. No, također je i racionalno i znanstveno i intelektualno uvjerenje. Čovjek ne bi smio biti više prisiljen prekršiti svoj razum nego svoju vjeru. Komisija za građanska prava Colorada želi da Phillips prekrši oboje. I nastavljaju s očiglednom namještaljkom, smišljenom od strane čovjeka koji je prethodno zatražio tortu sa “stvarnim funkcionirajućim modelom” dildoa, kako bi jasno pokazali ono što misle.

Ovo je otvoreni progon. Ovo je vladina agencija koja traži uništenje privatnog građanina zbog njegovih osobnih uvjerenja. Birokrati koji se nalaze iza ove kampanje sada su i službeno izgubili pravo na tvrdnju da je ono što zapravo traže jednakost ili tolerancija ili što god. Oni znaju, kao i svi mi, da je Phillips ovdje žrtva. Ne postoje čak ni povrijeđeni osjećaji o kojima bi se eventualno trebali brinuti ovdje. Osjećaji Scardine nisu povrijeđeni. On je dobio točno ono što je htio, što znači da nije dobio ono što je htio. On je prepredeni spletkaroš. A isto vrijedi i za despote u komisiji. Bez obzira na vaše ideološke sklonosti, trebali biste biti ogorčeni zbog ovoga.