WALSH: Elizabeth Warren bila bi strašan predsjednički kandidat. Kao konzervativac, prestravljen sam.

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/Late Night with Stephen Colbert

Znam da moje mišljenje ne vrijedi mnogo, pogotovo onima liberalnijih uvjerenja, ali moram reći da me Elizabeth Warren impresionirala. Iskreno, kao konzervativac, mogućnost njezine predsjedničke kandidature me užasava. Može li se itko bolje povezati s prosječnim Amerikancem od senatorice iz Massachesettsa? Jesmo li ikada vidjeli glavnu političku ličnost koja odjekuje, osobito prema mladima, na način na koji to čini senatorica Warren? Mislim da ne.

Slučaj u pitanju. Sinoć je Warren impresionirala mladež objaviviši snimku na kojoj pije pivo na internet stranici društevnog medija po imenu Instagram. Bio sam u baru kad sam to čuo. Neki mladi momak koji je sjedio pored mene izvukao je svoj mobitel i rekao mi: “Pogledaj ovaj video isječak! Elizabeth Warren je baš poput nas!” I naravno. Pojavila se na snimci, cugajući pivicu iz flaše. Mislim, možete li reći “povezana”?

Povrh svega, ona dovlači svog supruga u kadar i kaže, “hvala ti što si ovdje”. Svom vlastitom suprugu. Dok oboje stoje u svojoj vlastitoj kuhinji. Sad, ako se to ne može nazvati normalnim ljudskim dijalogom između bračnog para, ne znam što se onda može. Podsjeća me na moju suprugu, koja mi uvijek stisne ruku i kaže, “Bilo je divno vidjeti te opet, molim te ostani u kontaktu”, dok odlazim na posao ujutro.

Ako Warren osvoji nominaciju, možda ću morati zamijeniti političke timove. I definitivno nisam jedini. Elizabeth Warren je upravo toliko privlačna. Razmislite o tome: svaki stari političar može pokušati zaraditi bodove tvrdnjom da je djelomično ne-bijelac, ali tko osim Warren zapravo ima hrabrosti napraviti DNA test i dokazati da je desetina desetine od jedan posto američki Indijanac ili možda Meksikanac ili možda nešto drugo u tom općem etničkom susjedstvu? Reći ću vam ovo: sretno vam bilo s osvajanjem čak i jednog manjnskog glasa dok je Elizabeth Warren vaš protivnik. Manjine zasigurno ne smatraju ponižavajućim ili uvredljivim kad pokušate osvojiti njihov glas DNA testom. Znam to jer je poslovni partner mog ujaka imao nećakinju čija je prijateljica bila prijateljica s likom koji je oženio tihooceansku otočanku.

Čovječe, ova žena je zastrašujuća. Plaši me čak i više od trećeg pokušaja Hillary Clinton. Kad već govorimo o njoj, mislio sam da je Hillary Clinton najkarizmatičnija i najiskrenija poliričarka u američkoj povijesti. No, onda se pojavila Elizabeth Warren. I definitivno nemojte staviti na listić Warren i Clinton zajedno. One bi osvojile svaki glas u svakoj državi. To bi bio masakr. Molim vas, nemojte to učiniti. Imajte milosti. I molim vas, nemojte nominirati ni Coryja Bookera. Ili Kamalu Harris što se toga tiče. A Bernie Sanders, postariji bijeli socijalist koji je upravo kupio svoju treću kuću? On bi s lakoćom osvojio 70 milijuna glasova.

Demokrati, molim vas da ne kandidirate niti jednog od ovih ljudi. Da, oni bi rasturili konkurenciju, ali učinimo ovo poštenom borbom. Dajte nam bar šansu. Budite dobri sportaši. To je sve što tražim.