POGLEDAJTE: Trump održao odličan govor o graničnoj krizi

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/Washington Post

Predsjednik Donald Trump proglasio je trenutačna previranja na južnoj granici “humanitarnom krizom, krizom srca i krizom duše” u svom prvom obraćanju naciji iz Ovalnog ureda.

U emocionalnom govoru, predsjednik je istaknuo tisuće smrtnih slučajeva uzrokovanih drogom koja je došla preko južne granice i Amerikance koji su ubijeni od strane ilegalnih stranaca.

“Svakog dana, agenti carinske i granične patrole (ICE) nailaze na tisuće ilegalnih imigranata koji pokušavaju ući u našu zemlju”, rekao je Trump. “Mi nemamo mjesta kako bi ih zadržali i nemamo načina da ih promptno vratimo natrag u njihovu zemlju.”

“Amerika s ponosom dočekuje milijune legalnih imigranata koji obogaćuju naše društvo i doprinose našoj naciji”, nastavio je Trump. “Ali svi Amerikanci su pogođeni nekontroliranom ilegalnom migracijom. Ona opterećuje javne resurse i potiskuje radna mjesta i plaće. Među onima koji su najviše pogođeni time su Afroamerikanci i Latinoamerikanci.”

“U posljednje dvije godine, časnici ICE-a izvršili su 266.000 uhićenja stranaca s kaznenom evidencijom, uključujući one koji su optuženi ili osuđeni za 100.000 napada, 30.000 seksualnih zločina i 4.000 nasilnih ubojstava”, dodao je Trump. “Tijekom godina, tisuće Amerikanaca brutalno je ubijeno od strane onih koji su ilegalno ušli u našu zemlju.”

“Naša južna granica je cjevovod za velike količine ilegalnih droga”, istaknuo je Trump. “Moja administracija predstavila je Kongresu detaljan prijedlog za osiguravanje granice i zaustavljanje kriminalnih bandi, krijumčara drogom i trgovaca ljudima. To je ogroman problem.”

POGLEDAJTE: