“To je islam”: BBC intervjuira muslimanskog svećenika koji tvrdi da ima pravo oženiti 9-godišnju djevojčicu

Emma R.

Najmanje 25% svih djevojaka u Nigeru udaje se do svoje 15. — a njih 76% do svoje 18. godine života. To je najviša stopa dječjih brakova na svijetu.

Prema islamskom zakonu (šerijat) djevojke se mogu udati u bilo kojoj dobi, sve dok su “dovoljno zrele”.

U muslimanskim zemljama poput Jemena, Irana, Afganistana, Somalije, Pakistana i Sudana, djevojčice se smatraju “odraslim” te ih njihove obitelji prodaju u prisilne brakove s odraslim muškarcima. Postoje čak neki slučajevi dječjih brakova u Zapadnim zemljama, od kad su imigranti donijeli tu tradiciju na Zapad.

Pogledajte ovaj intervju BBC-a. Napravljen je 2014., ali od tada se ništa nije promijenilo.

Termin “islamofobija” stvorilo je Muslimansko bratstvo kako bi ušutkali svaku moguću raspravu o problemima islamizma s modernošću.

Ljevica ga koristi kako bi prikazala svakog tko kritizira islam “rasistom”. Ona ignorira činjenicu da je islam ideologija koja nema nikakve veze s rasom.

Postoje čak i pokušaj na Zapadu da se nametne šerijatski zakon o bogohuljenju kojim bi se kriminaliziralo kritiziranje islama. To je počelo kad su Saudijska Arabija i muslimanske zemlje pokušale provesti rezoluciju UN-a koja bi prisilila Zapadne zemlje da kriminaliziraju kritiziranje islama.

Kanadski parlament donio je “Prijedlog M-103” kojim se osuđuje takozvana “islamofobija” (strah od islama) kao priprema zakonu o bogohuljenju u Kanadi.

Prema šerijatskom zakonu o bogohuljenju, svatko tko kritizira islam ili proroka Muhameda mora biti ubijen. U Saudijskoj Arabiji i Irani, muslimani se pogubljuju ako su optuženi za bogohuljenje. U Pakistanu, gdje je situacija još gora, radikalni muslimani koriste zakon o bogohuljenju kako bi progonili kršćansku manjinu.

Je li to zakon kojeg ljevica želi usvojiti?