Novi slučajevi silovanja djece u Finskoj – Predsjednik rekao da su tražitelji azila donijeli zlo sa sobom

Emma R.

Od prošle jeseni, u Ouluu, gradu u sjevernoj dijelu Finske, otkriveni su brojni slučajevi silovanja i zlostavljanja djece od strane stranih počinitelja, izvještava Fria Tider.

Policija istražuje još četiri slučaja koji uključuju djevojčice mlađe od 15 godina, u kojima su uhićena tri počinitelja iz inozemstva osumnjičenih za silovanje i seksualno zlostavljanje djece.

U svim slučajevima, osumnjičeni imaju status tražitelja azila ili izbjeglica.

A sad je i policija u Helsinkiju uhitila nekoliko migranata osumnjičenih za silovanje i seksualno zlostavljanje djece. Zločini su počinjeni u posljednja dva mjeseca.

Trenutačno nema nikakvih poveznica sa zločinima u Ouluu.

Finski premijer Juha Sipilä napisao je na Twitteru: “Kao rezultat nečovječnim i odvratnih događaja u Ouluu i Helsinkiju, vlada će se sljedećeg tjedna susresti u pregovorima u utorak i u petak.”

Nepodnošljivo je što su ljudi koji su tražili azil donijeli takvo zlo i uzrokovali takvu nesigurnost ovdje“, rekao je predsjednik zemlje Sauli Niinistö u priopćenju.

Helsinška policija istaknula je važnost informiranja roditelja svoje djece da budu oprezni na društvenim medijima, na kojima strani silovatelji pronalaze svoje žrtve.