Guverner New Yorka Cuomo slavi dozvoljavanje pobačaja do rođenja, naređuje da One World Trade Center bude osvijetljen ružičasto

Hank Berrien

News 8 WROC via YouTube

U utorak, guverner države New York Andrew M. Cuomo, oduševljen što je njujorško zakonodavstvo donijelo Zakon o reproduktivnom zdravlju, koji će dopustiti majkama da ubiju (pardon, pobace) svoje bebe sve do trenutka rođenja, proslavio je ovo legalizirano ubojstvo naredivši da One World Trade Center, most guvernera Mario M. Cuoma, most Kosciuszko te zgrada Alfred E. Smitha u Albanyju budu osvijetljeni ružičasto u utorak navečer.

Cuomo je likovao: “Zakon o reproduktivnom zdravlju je povijesna pobjeda za stanovnike New Yorka i naših progresivne vrijednosti. Suočeni sa saveznom vladom i njezinom namjerom da odbaci odluku donesenu u slučaju Roe protiv Wadea kao i ženska reproduktivna prava, obećao sam da ćemo donijeti ovo ključno zakonodavstvo unutar prvih 30 dana od novog zasjedanja — i to smo i učinili. Naređujem da znamenitosti New Yorka budu osvijetljene ružičasto kako bi proslavili ovo postignuće i zasjali jarkim svjetlom kako bi nas slijedio i ostatak nacije.”

Cuomo je također izjavio u utorak: “To je gorko-slatko. Postoji gorčina jer se uopće nismo trebali biti ovdje. Ne bismo smjeli imati saveznu vladu koja pokušava preokrenuti ženska prava … ova administracije prkosi američkoj evoluciji.”

Cuomo je bio dugogodišnji šampion ubijanja nerođenih i onih koji preziru ljude koji zagovaraju život, rekavši da oni “nemaju mjesto u državi New York”.

Ranije ovog mjeseca, Cuomo je izjavio kako želi u svakom trenutku uvesti sposobnost na pobačaj u državni ustav, rekavši: “Želim donijeti ustavni amandman koji će zaštititi pravo žena da kontroliraju svoje vlastito reproduktivno zdravlje. Donijet ćemo ga sljedeće godine; stavit ćemo ga na glasački listić; upisati ga u ustav…” Također je izjavio: “Ne sumnjam da će Gorsuch preokrenuti odluku Roe protiv Wadea. Što ćemo onda napraviti? Zaštititi se. Donijeti zakon koji će biti profilaktički saveznoj akciji.”

Prema podacima Ministarstva zdravstva države New York, tijekom 2016. godine obavljeno je 87.325 pobačaja. Prema Centrima za kontrolu bolesti (CDC), tijekom 2015. bilo je 93.096 pobačaja u državi. Guttmacher institut izvijestio je da je tijekom 2014. obavljeno otprilike 119.940 pobačaja u New Yorku.

Business Insider izvijestio je u veljači 2017. da New York ima 95 klinika za pobačaj, što je drugi najveći broj na saveznoj razini. Samo Kalifornija, sa 152, ima više.

Fotografije One World Trade Center su ovdje: