WALSH: Trgovci klevetama sada tvrde da su učenici Covingtona nosili ‘crno lice’. To je totalna laž.

Matt Walsh

Srušila se ljevičarska narativa o incidentu koji uključuje učenike iz katoličke škole Covington, ali oni svoje vile neće spustiti u tišini. Umjesto da priznaju da ih je prevario prevarant po imenu Nathan Phillips i da su divlje pogrešno protumačili događaj koji je zapravo počeo kad je skupina crnih aktivista vikala rasističke i homofobne uvrede, oni su pokušali retroaktivno opravdati svoje postupke prema nevinim učenicima. Već su proglasili dječake iz Covingtona rasistima i bigotima te je sad sve što moraju učiniti pronalaženje nekakvih dokaza koji će se uklopiti u te optužbe. I, naravno, ako neće naći nikakve dokaze, uvijek mogu jednostavno lagati. Što nas dovodi do najnovije klevete.

Slika koja je jučer postala viralna prikazuje skupinu učenika Covingtona na košarkaškoj utakmici, od kojih su neki odjeveni u crnu odjeću, a neki obojeni crnom bojom, koji vrište na crnog igrača suparničke momčadi. Svatko s, recimo, trećinom funkcionalnog mozga koji zvecka u njihovim lubanjama, odmah će razumjeti scenu. Klinci su obučeni u crno jer navijači sportskih timova često dolaze na utakmice obučeni u iste boje. Navijači će često nositi crnu odjeću kao dio “zamračenja”. Drugi put će svi biti obučeni u bijelo kao “snježna mećava”. Ili će ponekad nositi plavu ili crvenu ili bilo koju drugu boju. To je standardni operativni postupak u američkim sportovima, osobito u školskim sportovima.

Zašto vrište na protivničkog igrača? Pa, zato što je on protivnički igrač i to je ono što domaći navijači rade i što su radili na svakoj košarkaškoj ili nogometnoj utakmici ikada odigranoj na planeti Zemlji. Zašto je protivnički igrač crnac? Pa, zato što je to slučajno njegova rasa. Da je bijelac, bio bi jednako nepoželjan. To je dio sportske manifestacije.

Međutim, mnogi ljevičari očito žele da vjerujemo kako nisu nikada gledali sportski događaj ili da čak nisu upoznati s konceptom sporta. Hineći nevjerojatnu količinu neznanja, optužili su učenike da su nosili “crno lice“. Neke od medijskih kuća uključile su se u taj čin. Bezvrijedna vreća za smeće pod nazivom New York Daily News stavila je tu laž izravno na svoju naslovnicu: “Učenici srednje škole Covington u crnim licima na prošloj košarkaškoj utakmici.” Daily Mail je naglasio: “Učenicima iz Kentuckyja, koji su iz iste katoličke srednje škole kao i tinejdžeri koji su provocirali Indijanca, dozvoljeno je nošenje CRNIH LICA na njihovim sportskim događajima — kao i otvoreno provociranje afroameričkih igrača”. Prominentni ljevičari poput Tariqa Nasheeda i Matthewa Yglesiasa pomogli su širenju te klevete na Twitteru.

Ti ljudi, da posjeduju imalo integriteta, mogli bi se zapitati zašto bi škola snimala fotografije i videozapise svojih učenika u crnim licima te ih potom objavila na internetu. Mogli bi se zapitati je li uopće vjerojatno da bi se cijelo studentsko tijelo okupilo i pristalo nositi rasističke kostime na košarkaškoj utakmici. Ali ova razmatranja su nebitna trgovcima klevetama. Kleveta ne mora biti vjerojatna ili uvjerljiva ili, ponajmanje, istinita. Potrebno je samo narativu održati živom. A što ako ta lažna narativa uspije nekoga navesti da ubije ili povrijedi dijete? Trgovci klevetama ne mare za to. To su prazne, amoralne ljuske ljudskih bića. Njima nije važno ništa drugo osim političke pobjede.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.