Sve sekularnija nacija zamjenjuje zastarjele religijske ideje s proročanstvima o završetku svijeta, moralnim prosudbama

SAD – Sve sekularnija nacija zamijenila je svoje zastarjele vjerske ideje naprednijim, prosvjetljenijim idejama, poput propovijedanja o tome kakvo je ponašanje moralno te predviđanjima o završetku svijeta.

Kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez je upravo predvidjela da će svijet završiti za 12 godina ako ne predate vladi više moći nad svojim životima. Ljevičari diljem zemlje složili su se da je ovo veliki napredak u odnosu na čudnovate religijske tvrdnje da će svijet završiti i da će vam uskoro jednog dana suditi zbog vaših grijeha.

Osim toga, Lady Gaga proglasila je kršćanstvo Mike Pencea kao moralno nedostatno, tvrdnju koju su istog trenutka nahvalili isti oni ljudi koji se slažu da je moralnost relativna i da ne možete ljudima suditi na temelju onoga tko su ili što rade.

“Nakon što smo oslobođeni okova religije, sada ćemo raditi divlje prognoze o tome kada će svijet skončati i obavijestiti vas tko je moralan, a tko nije”, izjavio je u utorak Beorn Mingles, vođa male ateističke skupine u portlandskom kafiću. “Napokon smo se riješili opijuma za mase i umjesto njega ćemo vam jednostavno reći u što vjerovati i kako se ponašati.”

“Drago mi je što je 21. stoljeće”, dodao je, cerekajući se, dok su članovi njegove male skupine dovlačili umrljane kopije Zablude o Bogu. “Živjeti pod palcem religijskih deklaracija sudnjeg dana i moralnih prosudbi je toliko zastarjelo.”