Ocasio-Cortez tvrdi da je puni tekst ‘Komunističkog manifesta’ greškom stavljen na njezinu stranicu

The Bybylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Usred žestokih kritika njezinog Green New Deal plana, kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez objasnila je u ponedjeljak da je kopija Komunističkog manifesta Karla Marxa i Friedricha Engelsa, čija se objava podudarala s najavljenom objavom plana, uploadana na njezinu web stranicu “greškom”.

“Imali smo nekoliko dokumenata koji su kružili uredom tijekom rasprave o Green New Dealu, a pripravnik je nehotice uploadao cijeli tekst Komunističkog manifesta”, objasnila je Ocasio-Cortez na svom Twitter računu. “Budite uvjereni da potpuni komunizam nije krajnji cilj ovog Green New Deal-a. Ljudi bi se trebali usredotočiti na ono što se nalazi u stvarnom prijedlogu zakona.”

Kongresnica je također optužila konzervativce da su se “ustremili” na nju ubrzo nakon što su izrazili svoju uznemirenost zbog uploada dokumenta. “Desnica je toliko intelektualno bankrotirana da su morali ukazati na sitne greške poput slučajnog objavljivanja krajnje lijevog dokumenta poput Manifesta, umjesto da su raspravljali o našem zdravom, utemeljenom planu koji ni na koji način ne predstavlja ljevičarsko preuzimanje čitavog gospodarstva.”

“Ali dok republikanci ukazuju na sitne pogreške poput ove, ja ću ovdje ubijati izgledom dok radimo na našem socijalističkom planu rušenja Amerike”, rekla je.

Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.