Tvrdnje Jussieja Smolletta, glumca serije ‘Empire’, o napadu vjerojatno su lažne

Susan Wright

Evo prvo malo pozadine:

Smollet je pronašao slavu u seriji “Empire”, a 29. siječnja u 2 sata ujutro na ulicama Chicaga, njega su navodno zaskočila dvojica muškaraca.

Prema Smollettu, stavili su omču oko njegovog vrata, polili po njemu izbjeljivač ili nekakvu drugu supstancu i rekli mu da se nalazi u “MAGA zemlji”.

Smollett, koji je gay, također je izjavio da su napadači tijekom napada koristili rasističke i homofobne uvrede.

To zvuči kao trostruki bezobrazluk, no to su bili Trumpovi pristaše koji su nekako znali tko je Smollett i da je on homoseksualac!

Već se moglo sumnjati da stvari nisu baš onakve kakvima se čine kad je vratar Smollettovog hotela rekao da je ovaj ušao u predvorje i, dok mu je omča još visila oko vrata, prošao pored svih ne zatraživši nikakvu pomoć.

Sljedećeg dana, vijesti su bile prepune predvidljivih propovijedi i signalizacija vrlina.

Smollettovi kolege iz serije izrazili su podršku. Skupine za prava homoseksualaca i rasni huškači obukli su svoje čizme za marširanje i pripremili se za PR napad.

Što se tiče Smolletta, prema njemu su se odnosili kao prema preživjelom heroju, stisnutih usana, objavljujući njegove televizijske intervjue i koncerte, proglašavajući njegovu snagu.

Sve je to bilo vrlo moćno.

A također je bila i velika laž.

Prema čikaškoj policiji, bila je to jedna velika prijevara.

Policija je provela veći dio četvrtka u razgovoru s dvije osobe od interesa u ovom slučaju, za koje se vjeruje da su viđene na snimkama u noći kad se napad dogodio.

Rob Elgas, novinar ABC 7 iz Chicaga, izvijestio je u četvrtak poslijepodne da je “više izvora” reklo da su Smollett i dvojica muškaraca inscenirali napad jer se njegov lik izbacuje iz serije. Brad Edwards, novinar CBS Chicago, citirao je izvor koji je rekao da istražitelji vjeruju kako su “dvojica nekooperativna svjedoka suurotnici u potencijalno namještenom napadu”.

Smollettova glasnogovornica, Pamela Sharp, odbacila je izvješća, rekavši da je njezin klijent dosljedan u svojim tvrdnjama te da je u potpunosti surađivao s vlastima.

Dosljedan ili uvježban?

Policija nije komentirala izvješće. Ranije u četvrtak, policija je priopćila kako ispituje dvojicu muškaraca, ali da se ne smatraju osumnjičenima. Lokalni mediji izvijestili su da se jedan od dvojice muškaraca pojavio u seriji “Empire” u ulozi statista. Elgas je izvijestio da se Smollett nije pojavio na zakazanom intervjuu u četvrtak. Sharp je proturječila tome tvrdeći da je Smollett u četvrtak osobno odgovorio na dodatna pitanja policije.

Charlie De Mar, novinar CBS Chicago, razgovarao je u četvrtak s članovima obitelji dvojice muškaraca koji su bili ispitani. Rekli su De Maru da su dvojica muškaraca braća te da su iz Nigerije. Otputovali su u Nigeriju na dan napada, izvijestio je De Mar. Policija je, prema izvješću, pitala članove obitelji jesu li poznavali Smolletta. De Mar je objavio potvrdu pretresa, pokazujući da su istražitelji pronašli laptop, cipele i izbjeljivač u kući.

Samo dva dana nakon napada, pojavila su se prva pitanja.

“Dva policijska izvora potvrdila su da su Jussie Smollett i njegov menadžer odbili zahtjev za predaju telefonskih zapisa kako bi pokazali da je Smollettov menadžer u trenutku napada razgovarao s Jussiejem. Nije jasno hoće li čikaška policija samostalno zatražiti dobivanje telefonskih zapisa.”

Interesantno.

Vlasti u ovom trenutku nisu spremne potvrditi ili poricati nove detalje.

Policijski glasnogovornik izjavio je na Twitteru da neće objaviti detalje istrage dok muškarci ne budu ispitani.

“Medijska izvješća o detaljima istrage ne mogu se potvrditi u ovom trenutku”, rekao je glasnogovornik Anthony Guglielmi.

Dakle, ostanimo na ovome. Još uvijek ne znamo do čega će ovo dovesti, ali za sad sigurno ne izgleda dobro za Smolletta.

U međuvremenu, pojavila se točnija snimka napada.