Nikeove dionice pale nakon što je košarkaškoj zvijezdi pukla tenisica usred važne sveučilišne utakmice

Joseph Curl

Screenshot: ESPN

Koliko biste željeli biti Nikeov PR guru u srijedu navečer? Sjedite zavaljeni u kauč, žvačete gledajući utakmicu 8. rangirane momčadi North Carolina protiv najbolje momčadi ove godine, Dukea, kad Zion Williamson, najbolji igrač Dukea, napravi brzu promjenu smjera na košarkaškom igralištu i njegova Nike tenisica eksplodira.

Katastrofa se dogodila samo 33 sekunde nakon početka velike utakmice, a Williamson, koji je ozlijedio koljeno, napustio je teren i nije se vratio u igru do kraja utakmice.

Još gore, koliko biste željeli biti lik iz Nikea koji je izmislio reklamni slogan “It’s gotta be the shoes!”. O da, to su bile tenisice.

I još jedna, čak i gora, nezamisliva stvar: Uključimo bivšeg predsjednika Baracka Obamu u taj miks, stavimo ga na sjedište uz teren te potom usmjerimo TV kamere na njega hvatajući — nekako — njegove riječi: “Njegova tenisica je pukla.”

Williamson, 201 cm visoko, 130 kila teško krilo, koji se naširoko smatra najboljim sveučilišnim igračem u zemlji i jednim od najvećih NBA prospekata posljednjeg desetljeća, pretrpio je uganuto koljeno nakon što mu je stopalo propalo kroz njegove Nike PG 2.5 PE. Nasreću, ozljeda je bila samo blago uganuće koljena.

Evo puknuća u usporenoj snimci:

No, vijesti da će se Zion uskoro oporaviti nisu pomogle Nike Inc., nimalo. Čak i prije otvaranja američkih burzi, Nikeove dionice pale su više od 2%.

Kompanije je brzo izdala priopćenje: “Očito smo zabrinuti i želimo Zionu brzi oporavak”, rekao je Nike, prema Bleacher Reportu. “Kvaliteta i učinkovitost naših proizvoda je od najveće važnosti. Iako je ovo izolirana pojava, radimo na identificiranju problema.”

Društveni mediji bili su nemilosrdni.

Jedan šaljivčina je čak kreirao račun na Twitteru pod nazivom “Zion’s Shoe”.

Dukeov trener Mike Krzyzewski nije baš pomogao, pogotovo nakon što je njegova momčad izgubila od ljutog suparnika North Carolina 88-72.

“Vrlo smo zabrinuti za Ziona”, rekao je. “To je blago uganuće koljena. Sutra ćemo znati o duljini oporavka. Stabilno je. Očito ima utjecaja. Izgubili smo nacionalnog igrača godine u prvom napadu.”

I Obama se javio tweetom: