Bernie Sanders razočaran kad je saznao da je 6 milijuna u kampanjskim donacijama zapravo u venezuelanskoj valuti

The Babylon Bee

BURLINGTON, VT — U srijedu, kampanja Bernieja Sandersa ostala je razočarana kad je saznala da je gotovo 6 milijuna dolara u kampanjskim donacijama bilo donirano u bolivarima — venezuelanskoj valuti. Nakon konverzije u američke dolare, Sandersova kampanja je zapravo prikupila samo 22 dolara.

Mediji su se čudili kako su, u samo 24 sata nakon što je Bernie objavio svoju kandidaturu za predsjednika, njegove donacije dosegle tako visoki iznos. “Bernie Bros su definitivno najstrastvenija družina u progresivnoj stranci”, rekao je politički analitičar Doug Parson, “ali obično uzimaju tuđi novac, umjesto doniranja svojeg na dobrovoljnoj bazi.”

“Bilo je to poprilično razočarenje”, rekao je voditelj Sandersonve kampanje Faiz Shakir. “Ta zemlja nam nije u posljednje vrijeme činila mnogo usluga, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Tehnički, mi smo upravo potrošili cijeli svoj ratni fond na jutarnje parkiranje”, bijesnio je.

Berniejeva kampanja obratila se Comcastu kako bi se raspitala koliko komercijalnog prostora bi dobili sa 6 milijuna dolara u venezuelanskoj valuti. “Ništa”, rekao je službenik Comcasta. “Ali zbog toga što smo obožavatelji Bernieja Sandersa, dati ćemo vam treptaj. Sjećate li se onih podsvjesnih treptajeva u Klubu boraca? Dati ćemo vam nekoliko njih.”

Isprva se Bernie doimao smireno zbog tih vijesti, navodno jer zapravo ne zna koliko stvari koštaju. “Vjerojatno si možemo priuštiti predsjedničku kampanju s 22 dolara, zar ne?”, pitao je svoje volontere mašući rukama. Kad je stažistica rekla Bernieju da je njezin posljednji posjet Starbucksu koštao toliko, Bernie je nakratko izgubio svijest. Nakon što je došao k sebi, Bernie je prošaptao: “Dovraga i taj Howard Schultz.”

Iako je Bernie sad shvatio da vas 22 dolara neće daleko odvesti u Americi, bio je optimističan glede šopinga koji će obaviti tijekom sljedećeg posjeta Venezueli. “Ne mogu odlučiti hoću li kupiti dvije kriške kruha ili jedan krumpir!”, uzviknuo je Sanders. Bernie je često govorio da voli putovati u Venezuelu ujesen, jer su u to vrijeme dani hladniji, a redovi za hranu najdulji.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.