Aktivisti se zaklinju da John Wayne više nikada neće raditi u Hollywoodu

The Babylon Bee

HOLLYWOOD, CA — Nakon što je na internetu iskrsnuo uvredljivi intervju Johna Waynea objavljen u Playboyju 1971., liberalni aktivisti izašli su na ulice kako bi bojkotirali glumca, zaklinjući se da Wayne više nikada neće raditi u Hollywoodu.

Wayne je umro 1979. godine od raka želuca.

Prosvjednici su viđeni na Sunset Boulevardu sa znakovima koji su pozivali na otpuštanje “onog kauboja iz onih starih filmova”. Mnogi su bili zbunjeni činjenicom što nisu znali tko je zapravo bio Wayne, s nekima koji su pretpostavljali da je bio Batmanov rođak i ostalima koji su mislili da se možda pojavio u filmu braće Coen ili nešto. Međutim, svi su se složili da je on ono što nije u redu s ovom zemljom, što je dokazalo njihovo skandiranje “John Wayne loš!”.

Lideri aktivista najavili su da će se u 10:30 na Hollywood i Vine raskrižju održati masivno spaljivanje filmova, postera i ostalih memorabilija Johna Waynea. “Sad kad malo razmislim, nisam siguran da je itko od ovdje prisutnih ikad vidio film Johna Waynea”, rekao je jedan aktivist novinarima.

Aktivist i filmski student Jenson Alexis obratio se okupljenom mnoštvu koristeći megafon. “Umoran sam od ljudi koji govore da je rasizam u opadanju!”, vikao je popraćen burnim aplauzima i skandiranjem. “Ovaj intervju iz 1971. godine čovjeka rođenog 1907. i mrtvog gotovo četrdeset godina dokazuje da je rasizam živ i zdrav u Sjedinjenim Državama KKK-a!”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.