Britanski reper trolao ljevičare UNIŠTAVAJUĆI ženski rekord u ‘deadliftu’ ‘kao žena’

Emily Zanotti

Screenshot: YouTube/Zuby

Britanski reper Zuby proveo je u utorak eksperiment na Twitteru, osporavajući novu ideju da ne postoje inherentne razlike među spolovima, napravivši uživo demonstraciju s dizanjem utega, na kojoj se “identificirao kao žena” te oborio britanski ženski ‘deadlift’ rekord.

“Stalno slušam o tome kako biološki muškarci nemaju nikakvu prednost u fizičkoj snazi u odnosu na žene 2019.”, tweetao je Zuby, pozivajući se na niz nedavnih članaka koji tvrde da transrodne muško-u-ženske osobe imaju “ženske penise” i da nema inherentnih spolnih razlika između muškaraca i žena koje bi spriječile muško-u-ženske transrodne osobe od natjecanja protiv prirodno rođenih žena na sportskim događajima.

“Dakle, gledajte kako UNIŠTAVAM britanski ženski rekord u ‘deadliftu’ bez imalo muke.”

Ne brinite. Zuby je uvjerio svoje gledatelje da je sve u redu jer se tijekom deadlifta osobno identificirao kao žena, čime je ispunio uvjete za obaranje ženskog rekorda.

Uspio je.

Lako.

Toliko lako da je zapravo pokušao obaranje još jednog: ženskog rekorda u ‘bench pressu’. I nakon toga, ženski rekord u ‘squatu’.

“Mogao bi i to”, tweetao je reper, “kako bi se borio protiv bigotizma.”

Rekord u bench pressu pao je odmah. Zuby, “identificirajući se kao žena”, uspio je nadmašiti najbolju britansku dizačicu prilično lako i to je učinio, kako je izjavio, izgledajući “snažno, zapanjujuće i hrabro” — baš kao što je Serena Williams opisala ženske sportašice u zbunjujućoj Nikeovoj reklami, promičući sportašice koje se natječu protiv muškaraca, koja se emitirala tijekom dodjela nagrade Oscar.

Nakon što je bio uspješan u svojim pokušajima, Zuby se obratio svojim protivnicima, uvjeravajući ih da je njegov eksperiment bio u potpunosti u službi feminizma.

Čak se obratio i kritičarima koji su tvrdili da su muškarci očigledno sposobniji za dizanje teških utega od žena.

Kad je jedan “stručnjak” u vezi međunarodnih natjecanja osporio Zubyja na temelju olimpijskih propisa, koji zahtijevaju razinu testosterona nižu od 10 nanomola 12 mjeseci prije natjecanja za transrodne muško-u-ženske osobe kako bi se natjecali na globalnom natjecanju, Zuby je jednostavno uzvratio da njegov kritičar izaziva ono što on u svom srcu drži istinitim.

Kad su ga upitali zašto nije proslavio svoju pobjedu skačući gore-dolje poput prave djevojke, Zuby je rekao da nije želi poticati rodni stereotip.

I, najbolji tweet: