Rand Paul: ‘Prijetnja svjetskog rata uvelike se smanjila s odlaskom Boltona’

Paul Joseph Watson

Senator Rand Paul čestitao je u utorak navečer predsjedniku Trumpu nakon što je otpustio neoconskog ratnog huškača Johna Boltona, izbacivši tako zauvijek “jastreba” iz svoje administracije.

Trump je najavio promjenu savjetnika za nacionalnu sigurnost, rekavši kako se “snažno protivio mnogim [Boltonovim] prijedlozima, kao što je to bio slučaj i s drugima u administraciji”.

To nije previše teško zamisliti, s obzirom da je Bolton opsjednut s pokretanjem vojnih akcija protiv Irana i Sjeverne Koreje, dok je Trump u više navrata rekao da takav eventualni rasplet događaja vidi kao rasipanje resursa i ugrožavanje američkih života.

Gostujući na Fox News-u, senator Rand Paul snažno je zalupio vratima za Boltonom, napomenuvši da je neoconov očajnički nagon za promjenom režima na Srednjem istoku “naivan” te da je “prijetnja rata diljem svijeta uvelike smanjena s Boltonom izvan Bijele kuće”.




“Mislim da je Bolton bio prilično u krivu i naivan i drago mi je što odlazi”, rekao je Paul, dodajući: “I nadam se da će predsjednik naći nekoga tko se zapravo slaže s onim što predsjednik govori.”

“Mislim da je imao prilično naivno stajalište prema svijetu, da bismo trebali posvuda rušiti režime i postavljati demokratske vlade kako bismo time svijet učinili savršenim ili preuredili svijet prema našoj slici, a iskreno, to jednostavno ne funkcionira na takav način”, rekao je Paul o Boltonu.

“Ovaj predsjednik je nevjerojatan”, nastavio je Paul, napominjući kako je “rekao da velike nacije ne vode stalne ratove i u tome je apsolutno u pravu, ali to prkosi ortodoksiji vanjskopolitičkog establišmenta u Washingtonu.”

“Znači on stvarno mora pronaći nekoga tko će imati hrabrosti suprotstaviti se ortodoksiji, a ne nekoga tko je dio močvare”, zaključio je Paul.

Paul je također tweetao podršku otpuštanju Boltona, rekavši da je taj potez bio “nužna akcija”.