Venezuela je toliko sigurna da njezin drugi najmoćniji čovjek krijumčari svoju djecu u Kinu

Beth Baumann

Diosdado Cabello, vođa venezuelanske Nacionalne ustavotvorne skupštine i drugi čovjek po važnosti nakon predsjednika Nicolasa Madura, poslao je dvoje od svoje troje djece u Šangaj, izvijestio je Daily Mail. Razlog je jednostavan: nasilje u zemlji je izmaklo kontroli. I čak su vodeći ljudi zemlje u strahu za sigurnost svojih obitelji.

Ono što je osobito zanimljivo u cijeloj priči je način na koji je Cabello pokušao zadržati taj potez iz ciklusa vijesti. Djevojačko ime njegove supruge, Contreras, nalazilo se na kartama za ukrcaj njegove djece. Njegova 22-godišnja kćer, Daniella Cabello, koristila je ime Desiree Contreras na karti, kombinaciju svog srednjeg imena i majčinog prezimena. Njegov 17-godišnji sin, Tito Cabello, koristio je ugandsku putovnicu s imenom Tito Contreras.

Publikacija 15 Minutos podijelila je video koji pokazuje karte za ukrcaj:

Senator Marco Rubio (R-FL) prozvao je Cabella, koji je navodni vođa narko kartela ‘Lord for the Suns’:

Prema Info Bee, latinoameričkom novinskom uredu, Daniella Cabello često citira Che Guevaru na Twitteru i pokazuje svoje raskošan način života dok prosječni Venezuelanci pate pod Madurovom vladom.

Kako zgodno, zar ne? Ako je Venezuela tako sjajna zemlja, zašto se djeca njezinih vođa otpremaju u druge zemlje? Ako je Venezuela tako sigurna zemlja, zašto djeca ne ostaju u zemlji?

Ovo je još jedan dokaz da socijalizam ne koristi nikome drugome osim bogatima i moćnima, a nanosi štetu malom čovjeku.