Bernie Sanders velikodušno daje beskućniku novac iz novčanika koji je upravo ukrao

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Prikazujući se kao suosjećajan čovjek iz naroda koji se duboko brine o stradanju potlačenih, senator Bernie Sanders nesebično je u ponedjeljak ponudio hrpu novčanica beskućniku na ulici nakon što je upecao novac iz torbice koja se nalazila pokraj žene na klupici u parku.

Sanders je čučao u ukrasnom grmlju posađenom niz ulicu, vrebajući ljude koji su izgledali kao da imaju previše novca, kad je odjednom skočio kako bi ukrao novčanik iz ženske torbice. “Bio je iznenađujuće prepreden za 76-godišnjeg lika”, rekao je jedan promatrač.

Senator iz Vermonta navodno je razmišljao o zadržavanju novca za sebe.

No, upravo u tom trenutku, ugledao je beskućnika koji je sjedio u blizini i prosio novac. Dirnut patetičnim prizorom čovjekovog razbarušenog izgleda, Sanders je pronašao u svom srcu dovoljno volje da počini slučajni čin dobrote, kopajući po novčaniku sve dok nije uspio naći nekoliko novčanica od 20 dolara, tutnuvši ih čovjeku u ruke.

“To nije krađa — to je redistribucija”, rekao je kasnije novinarima. “Jednostavno sam pogodovao jednom građaninu na štetu drugoga — radeći ono što bilo koji građanin ne bi mogao napraviti bez da počini zločin. Ali vidite, ovo je drugačije jer sam ja vlada, znate?”

U vrijeme objavljivanja, senator je viđen kako ostatak novca trpa u svoj džep.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.