Čovjek koji ne vjeruje niti jednoj jedinoj riječi u Bibliji, citira je kako bi nešto dokazao

The Babylon Bee

PORTLAND, OR — Tijekom rasprave o političkim pitanjima s kršćanskim prijateljem u kafiću u ponedjeljak, lokalni liberalni ateist Lars Wellson citirao je u nekoliko navrata Bibliju totalno izvan konteksta kako bi dokazao ispravnost svojih stajališta, unatoč činjenici da nimalo ne vjeruje u njezinu točnost.

Čovjek koji svakodnevno kritizira Bibliju na društvenim medijima, izvukao je nekoliko odabranih biblijskih citata potpuno izvan konteksta, koji kao podržavaju njegova stajališta. Kasnije je pojasnio da ne vjeruje niti u jednu jedinu riječ, ali je svejedno smatrao da je argumentacija bila učinkovita.

“Biblija kaže da bismo trebali prihvatiti imigranta i stranca”, rekao je Wellson nakon što je na brzinu progooglao “biblijske citate o imigrantima” na svom smartphoneu. “Mislim, vjerujem da je sve to zastarjelo, zaostalo, netrpeljivo smeće, ali evo ga. Šah-mat.

Wellson je zatim parafrazirao Isusovu izjavu o ljubavi “onih najmanjih”, iako je bio siguran da će dodati stipulaciju da zapravo ne misli kako je Isus postojao. “Vi kršćani bi se trebali složiti s mojim političkim uvjerenjima zbog ovog citata iz Biblije — koja je, onako usput, puna pogrešaka.”

“Dakle, evo vam ga”, zaključio je. “Jasno je da je moj stav ispravan, na temelju Biblije koja je 100% izmišljena,” Potom se zavalio na stolici, skrnuo gutljaj nemasne pjene svoje kave i strpljivo čekao svog kršćanskog prijatelja da se odrekne svoje vjere.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.