Kritičari govore da Will Smith nije dovoljno crn za ulogu crnca u nadolazećem filmu o sestrama Williams

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/Jimmy Kimmel Live

Deadline je u ponedjeljak izvijestio da će glumac Will Smith glumiti oca Serene i Venus Williams u nadolazećem biografskom filmu o teniskim zvijezdama, a neki ljevičari nisu previše sretni zbog toga. Navodno Smith, crnac, nije dovoljno crn za ulogu Richarda Williamsa.

Sportski novinar Clarence Hill Jr., na primjer, bio je razočaran zbog davanja uloge Smithu jer je “boja važna”.

“Boja je važna…volim [W]ill Smitha, ali postoje i drugi crni glumci za ovu ulogu”, izjavio je Hill u tweetu objavljenom u ponedjeljak. Objava je prikupila više od 2.000 lajkova.

“Zašto mu uvijek daju uloge muškaraca tamnije boje kože kao da ne postoji tona crnih glumaca koji bi bili prikladniji za ulogu?”, pitao se još jedan povrijeđeni korisnik Twittera.

Drugi je napisao: “??zar nije mahershala [Ali] bio dostupan ili bilo koji drugi glumac tamnije boje kože??”

“Scarlett Johansson bi po tome mogla igrati Venus s ovakvim pristupom lošeg biranja uloga”, rugala se spisateljica iz Philadelphije Candis R. McLean.

Johansson je dobila ulogu transrodnog karaktera u novom filmu pod nazivom “Rub and Tug”, ali je u srpnju bila prisiljena na povlačenje uloge zbog slične reakcije ratnika socijalne pravde.

“Ovo je glupo u onom najpotpunijem smislu riječi”, izjavio je Ben Shapiro. “Prvo, Johansson je biološka žena koja glumi muškarca; transrodni zagovornici govore da samo biološka žena koja vjeruje da je muškarac može glumiti biološku ženu koja glumi muškarca. To, po svojoj prilici, znači da samo gay muškarac može glumiti gay muškarca, pošto heteroseksualni muškarac koji glumi gay muškarca zapravo ne vjeruje da je gay muškarac. Isto bi vrijedilo i za heteroseksualne muškarce. U tom slučaju, samo osoba koja vjeruje da je Superman može glumiti Supermana; sve ostalo predstavlja ‘krađu’ narative; Drugo, Hollywood vjerojatno ne bi zahtijevao da biološka cisrodna žena glumi biološku cisrodnu ženu na ekranu. Ako Laverne Cox želi glumiti Harriet Tubman, ljevica bi, po svemu sudeći, taj odabir uloge okarakterizirala genijalnim. Dakle, standardi vrijede samo u jednom smjeru.”