LaToya Jackson u objelodanjenom videu iz 1993. govori da je brat Michael pedofil

Hank Berrien

ET Live via YouTube

U objelodanjenom videu iz 1993. godine, sestra pop ikone Michaela Jacksona, LaToya, izjavljuje da je njezin brat doista pedofil, rekavši: “Michael je moj brat; Jako ga volim, ali ne mogu i neću biti tihi suučesnik u njegovim zločinima protiv male, nedužne djece i ako ostanem šutjeti to znači da potičem krivnju i poniženje koju ova djeca osjećaju i mislim da je to jako loše.”

LaToya Jackson izjavila je svoje tvrdnje u intervjuu za MTV nakon što je otac 13-godišnjeg Jordyja Chandlera optužio Michaela Jacksona za zlostavljanje dječaka i nakon što je došlo do izvansudske nagodbe, prema Daily Mailu. Chandler i Jackson su se upoznali 1992. godine, kad je Chandler imao 12 godina, piše The Mirror, koji je dodao da je Chandlerov otac “postao sumnjičav nakon što je Jackson ostao u sobi s Jordyjem i njegovim polubratom na Monaco World Music Awards. Te iste godine, Los Angeleska policija pokrenula je istragu i posjetila Neverland s nalogom za pretres nakon što je Jordy detaljno opisao njegov penis.”

The Mirror je dodao: “Godine 1994., slučaj je riješen izvan suda uz odštetu od 23 milijuna dolara. Jordy je odbio svjedočiti protiv pjevača, a okružni tužitelji su rekli da njihova istraga nije pružila nikakve dokaze i da nisu mogli podnijeti kaznenu prijavu bez Jordyjeve suradnje.”

U videu iz 1993., LaToya Jackson je navela da je vidjela isplaćivanje “vrlo, vrlo velikih iznosa” za šutnju mladića.

U intervjuu, prema Daily Mailu, LaToya je pitala: “Sad malo zastanite, razmislite na trenutak i recite mi koji će 35-godišnji muškarac uzeti malog dječaka i ostati s njim 30 dana? I uzeti drugog dječaka i ostati s njim pet dana u sobi i nikad ne izaći iz sobe? Koliko vas ima 35 godina? Koliko vas bi uzelo male dječake i to učinilo? Koji su u dobi od devet, 10, 11 godina? Volim svog brata, ali to je pogrešno. Ne želim vidjeti tu djecu ozlijeđenu.”

Daily Mail je dodao da je LaToya rekla da je i sama bila zlostavljana od strane oca, tvrdeći: “Ja sam i sama žrtva i znam kakav je to osjećaj. Ova djeca će biti oštećena do kraja života, a ja ne želim više vidjeti nevinu, malu djecu oštećenu na takav način … Jako volim Michaela, ali još više mi je žao te djece jer oni više nemaju život, nemaju.”

Nakon što je LaToya tvrdila da je njezin brat pedofil, kasnije je povukla izjave, rekavši da je u to vrijeme bila manipulirana od strane supruga kako bi naštetila svom bratu, prema Daily Mailu.

Bijes zbog navodne pedofilije Michaela Jacksona izazvala je nedavna objava dokumentarca “Leaving Neverland”, u kojem su dvojica muškaraca tvrdili da su u djetinjstvu bili zlostavljani od Jacksona i detaljno opisali prirodu tog navodnog zlostavljanja. Daily Mail je izvijestio da su u dokumentarcu James Safechuck, koji je tvrdio da je zlostavljan od svoje 10 godine i Wade Robson, koji tvrdi da je imao samo sedam godina kad je počelo zlostavljanje, iznijeli optužbe da ih je Jackson zlostavljalo.