Ben Shapiro je primijetio nešto čudno u reakciji medija na vijest da je bivši Veliki čarobnjak KKK-a pohvalio Ilhan Omar

Matt Vespa

Zastupnica Ilhan Omar (D-MN) izazvala je demokratima mnogo problema. Je li išta izbačeno iz kolosijeka? Ne, ali je postala smetnja. Demokrati Zastupničkog doma su se nadali da će izbaciti svoja dva nova zakona o kontroli oružja, ali su se morali nositi s još jednom od Omarovih antisemitskih primjedbi koje su prisilile vodstvo Doma da glasaju o razrijeđenoj rezoluciji kojom se osuđuje antisemitizam, između ostalih stvari. U rezoluciji se nije ukorila Omar. Demokratkinja iz Minnesote prodavala je klevetu dvostruke lojalnosti, koja nije dobro sjela njezinim židovskim kolegama.

Omar pronalazi nove načine za pucanje unutar broda. Također je razlomila ne samo Demokratsku stranku, već i njezine medijske saveznike. Neki su nazvali izjave Omar onime što jesu: antisemitizmom, dok drugi vide grotesknu kampanju pokušaja njezinog ušutkavanja. Ovog tjedna, iza zatvorenih vrata, izbila je otvorena svađa među demokratima, jer su neki smatrali da priča skreće pozornost s pravog bigota (u njihovim glavama) koji nastanjuje Bijelu kuću. Drugi, kao što je naveo Times, su se složili kako je potrebna rezolucija. Predsjednici Doma Nancy Pelosi trebalo je manje od četiri mjeseca da izgubi kontrolu nad svojom partijom. Stvar je u tome što Omar nije prvi put prodavala antisemitizam. Najnovija obrana iz ureda predsjednice glasi da je ova preglupa kako bi znala što je antisemitizam. Zastupnik Jan Schakowsky (D-IL) išao je čak tako daleko da je izjavio kako Omar “dolazi iz druge kulture”, što u liberalnom svijetu nekako opravdava prodavanje antisemitizma. James Clyburn išao je i dalje, rekavši da je iskustvo Omar osobnije i moćnije od onih s rođacima koji su preživjeli holokaust. Jedan od najmoćnijih demokrata umanjuje holokaust kako bi branio Omar.

Pa, ovaj fijasko se od tog vremena samo pogoršao. Bivši Veliki čarobnjak Ku Klux Klana David Duke nazvao je Omar “najvažnijim članom” Kongresa. Da, Omar je dobila potvrdu bijelog nacionalista i to najvjerojatnije zbog njezine mržnje Izraela i Židova. To je krajnja ljevica. Ipak, Ben Shapiro je zabilježio nešto čudno nakon ove kvazi-Dukeove potvrde. Nije bilo nikakvog medijskog pokrivanja, dok je Trump bio opsjedan kad god su ti klaunovi govorili o njemu.

“Dovoljno sam star da se sjećam kad su mišljenja Davida Dukea i Richarda Spencera o Donaldu Trumpu i Steveu Kingu bila dovoljno važna medijskog pokrivanja. Čudno da su odjednom izgubili svoje Twitter ručke kad je u pitanju Ilhan Omar”, napisao je Shapiro sinoć na Twitteru.

Također, čini se da CNN ima nula priča o Duke i Omar. Želite li pogoditi koliko njih ima o Trumpu i Dukeu na njihovoj stranici?

Ovo uglavnom uništava lošu narativu da je Trump na neki način bijeli nacionalist jer je neki luđak rekao par lijepih riječi o njemu. Moraju se primjenjivati isti standardi. Naravno, Omar nije članica niti pristaša KKK-a, ali to su njihova pravila, narode. Oni se izvlače s ubojstvom. To su beneficije demokratskog-medijskog kompleksa.