Izvršna direktorica Demokratskog nacionalnog odbora upitana kako će financirati zdravstvenu zaštitu. Nema pojma.

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/GOP War Room

Seema Nanda, izvršna direktorica Demokratskog nacionalnog odbora, dobila je u utorak pitanje kako demokrati misle platiti vladin multi-trilijunski program jedinstvenog platitelja zdravstvenog sustava. Nije imala pojma.

Nanda je iznijela komentar prilikom intervjua kojeg je dala za Yahoo Finance na njegovom “All Markets Summit: America’s Financial Future” održanom u Washingtonu, D.C.

“Bilo je nekakvih analiza, neovisnih analiza programa Medicare za sve, kakav bi bio, njegovi troškovi bi mogli predstavljati veliki problem”, rekao je novinar “Bilo bi strahovito skupo, dakle, ako će to biti pobjedničko pitanje za demokrate 2020., kako biste odgovorili na pitanje kako ćete sve to platiti? Jer postoje studije, vjerodostojne studije, koje govore da bi to koštalo 3 trilijuna dolara godišnje i da biste svima trebali udvostručiti ili čak utrostručiti poreze. Kako biste odgovorili na pitanje o troškovima?”

“Mislim da još nismo tako daleko došli”, priznala je Nanda.

“Mislim da smo s ovom Republikanskom strankom vidjeli neodgovorne porezne olakšice i zatim smo vidjeli trenutni zaokret … da sljedeće planiraju krenuti na Medicare, socijalnu sigurnost, Medicaid”, rekla je Nanda. “Ovaj predsjednik je taj koji uzrokuje rastući deficit i sada se planiraju obrušiti na ove osnovne programe.”

Nanda je dodala: “Dakle, znate, odgovor na vaše pitanje jest da ne znam kako ćemo doći do toga, ali to su sve prilično velika pitanja kojima se moramo posvetiti.”

POGLEDAJTE: