Novi Zeland uništava prava na oružje, zabranjuje poluautomatsko vatreno oružje

Matt Vespa

Novi Zeland se suočava s posljedicama strašne masovne pucnjave koja je rezultirala smrću 50 ljudi. Dana 15. ožujka, Brenton Tarrant, navodni bijeli supremacist, napao je dvije džamije, počinivši tako najsmrtonosniju masovnu pucnjavu u novijoj povijesti Novog Zelanda. Premijerka Jacinda Ardern obećala je da će promijeniti nacionalne zakone o oružju, koji su već strogi.

Novozelandski državni odvjetnik David Parker otkrio je igru kad je rekao da će najvjerojatnije uslijediti zabrana poluautomatskog vatrenog oružja. Kasnije je povukao izjavu, ali sada je službeno. Vlada je zabranila poluautomatske puške “vojnog stila”. Ovdje nema manevarskog prostora, narode. To je uglavnom program konfiskacije oružja.

Već prije objave, neki Novozelanđani počeli su s predajom svog oružja vlastima.

Ne bi nas trebala šokirati činjenica što Novi Zeland postupa prema primjeru svog susjeda, Australije, koja je također donijela politiku konfiskacije oružja nakon pucnjave u Port Arthuru 1996. godine. S ovom akcijom Ardernove vlade, možete se kladiti da će ljevica galamiti da SAD učine isto. Pripremite se narode. Idiotska mišljenja o kontroli oružja već su na putu.