KLAVAN: Umijeće pregovaranja s talibanima [Satira]

Andrew Klavan

Screenshot: YouTube/NBC News

Ovo što slijedi je satira.

Sjedinjene Države dogovorile su mirovni sporazum s talibanima u Afganistanu. Prema uvjetima sporazuma, Sjedinjene Države će povući svoje snage iz zemlje, a talibani će terorizirati, silovati, ubijati i ugnjetavati svoje kolege Afganistance sve dok se stvari ne vrate u normalu.

Glasnogovornik Pentagona Warren Incessantly rekao je kako se vojska protivila ovom potezu. U izjavi ispaljenoj na Bijelu kuću iz raketnog bacača, Incessantly je rekao: “Samo osamnaest godina smo u ratu s Afganistanom, a ovo nesmotreno povlačenje prije obavljenog posla može samo rezultirati pretvaranjem ove zemlje u primitivnu plemensku bojišnicu kakva je i bila od početka vremena. Da imamo još samo pedeset ili šezdeset ili sto dvadeset godina za borbu, vjerujem kako bismo mogli transformirati Afganistan i civilizirati narod te nakon toga otići kako bi ponovno mogao postati primitivnim plemenskim bojištem kakav je i bio od početka vremena.”

New York Times, bivše novine, također su se usprotivile mirovnom planu u kolumni koja piše: “Kad je predsjednik Bush poslao trupe u Afganistan, upozorili smo ga da bi to mogao biti živi pijesak. Kad je predsjednik Obama poslao trupe u Afganistan, hvalili smo njegovu brilijantnu vojnu strategiju. Ako predsjednik Trump okonča rat, bit ćemo prisiljeni pronaći način kako bismo tvrdili da smo zauvijek trebali ostati tamo, jer će ljudi početi sumnjati da lažemo o stvarima samo kako bi podržali demokrate. A mi to ne bismo željeli.”

Vođa talibana Muhammed Muhammed Muhammed Muhammed, podržao je plan u priopćenju objavljenom iz pećine pune kostura i odsječenih glava, rekavši: “Prisutnost Amerikanaca u našoj zemlji dala je svrhu i logiku našem ratovanju, a mi bismo se radije vratili bezumnom pokolju svega što se nađe u blizini u ime Kur’ana, jer smo psihopatske životinje.”

Predsjednik Trump pozdravio je mirovni sporazum. Rekao je kako je bilo teško pregovarati s hrpom ubojitih troglodita u špiljama pa je osjetio olakšanje kad je prestao razgovarati s demokratima i za promjenu razgovarao s talibanima.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.