Ateist koji se zavjetovao da će živjeti bez pomoći znanstvenih dostignuća kršćana, umro

The Babylon Bee

LANSING, MICHIGAN — Lokalni ateist Frank Hunter zavjetovao se pred javnosti prije gotovo mjesec dana: da će živjeti bez korištenja ili pomoći znanstvenih dostignuća ljudi koji su vjerovali u Boga, osobito od znanstvenika koji su bili kršćani.

Nažalost, Hunter je bio mrtav u roku od mjesec dana, preminuvši ovog utorka, nakon što je bio prisiljen odbaciti ogromnu većinu moderne znanosti i medicine zbog njezinih korijena u kršćanskoj misli.

“Živjet ću bez ikakvih znanstvenih dostignuća kršćana ili bilo koga tko je vjerovao u Boga”, hrabro je izjavio. Potom je odmah prestao prati ruke, odbio piti pasterizirane proizvode poput mlijeka i drugih napitaka, što je rezultiralo teškom bolešću ranije ovog mjeseca.

Ubrzo nakon toga, Hunter je veselo odvezao svoj automobil preko ruba litice, izjavivši da je teorija gravitacije “nedokazana pseudoznanost koju guraju kršćanski bigoti”, budući da ju je predložio Sir Isaac Newton. Nekako je uspio izbjeći svoju sudbinu, ali je potom odbio liječenje, što je pogoršalo njegovo stanje. Međutim, tvrdio je da zapravo nije “znao za sigurno” da je ozlijeđen, pošto bez Boga nije imao filozofskih ili znanstvenih osnova da zna nešto za sigurno.

Ono što je naposljetku dokrajčilo Huntera bilo je njegovo odbijanje cjepiva koje je preporučio njegov liječnik. “Louis Pasteur je bio katolik koji je pomogao razviti koncept cijepljenja”, rekao je zbunjenom liječniku. “Ne, hvala, možete zadržati svoja zaostala, zastarjela vjerovanja o Bogu i znanosti. Ja sam dobro i bez toga.

Kad je Huntera kasnije tog poslijepodneva ugrizao rakun, budući da nije bio cijepljen protiv bjesnoće brzo je podlegao toj bolesti.

“Totalno se isplatilo. Mislim da sam dokazao ono što sam htio”, rekao je dok je umirao.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.