Uhvaćeno na kameri: CNN-ov komentator prisiljen priznati da je Muellerovo izvješće…

Screenshot: YouTube/NBC News

Predsjednik Donald Trump i CNN bili su u sukobu od predsjedničkih izbora 2016. Bilo je mnogih čarki između predsjednika i televizijske mreže, osobito u vezi CNN-ovog izvješćivanja o Trumpovoj administraciji.

Sad kad je izvješće specijalnog istražitelja Roberta Muellera stiglo na stol državnog odvjetnika Williama Barra i dok je otkriveno da nije bilo nikakvog dosluha između Rusije i Trumpove kampanje, CNN-ovi komentatori prisiljeni su reći da vijesti “oslobađaju” predsjednika.

“Dakle ako su, kao što kaže Jeffrey [Toobin], [Trumpova administracija] dobili odlične vijesti, odlična vijest je, prije svega, da nema novih optužnica”, rekla je CNN-ova politička analitičarka Gloria Borger u petak.

CNN-ov pravni analitičar Jeffrey Toobin složio se s Borger.

“Budimo specifični. Ovo je doista dobra vijest za mnogo ljudi oko Donalda Trumpa. Donalda Trumpa Jr.-a, Jareda Kushnera, Jerome Corsija. Pisac koji je imao nacrt optužnice koju mu je uručio Muellerov ured odlučio je ne nastaviti s tim”, objasnio je Tobin. “Budimo pošteni ovdje. Postoji mnogo sumnje oko određenih ljudi. I mnogo negativnih stvari je rečeno i pripisano kriminalnoj aktivnosti. Mueller je rekao: ‘Ne nastavljam.’ Ne možete primiti bolje vijesti od toga da vas ne optužuje vlada Sjedinjenih Država.”

Tijekom drugog segmenta, CNN-ov novinar Evan Perez iznio je slično priznanje: Muellerovo izvješće oslobađa Trumpa bilo kakve krivnje.

“Nema više optužnica i to je važno za predsjednika. Nakon 675 dana istrage, istrage koja je, iskreno, zamutila njegovu administraciju od početka njegovog preuzimanja ureda, predsjednik vjerojatno može početi lakše disati ohrabren činjenicom da dolazi njegovo oslobađanje od optužbi”, rekao je Perez.

“On zna da, do sada, u Muellerovoj istrazi, javnim informacijama koje je objavio Robert Mueller, ne postoji ništa što bi se moglo opisati kao dosluhom ili urotom, što je bilo u fokusu ove istrage, ideje da je netko u predsjedničkoj kampanji bio u dosluhu s Rusima “, objasnio je Perez. “Ništa od toga se nije pojavilo ni u jednom od javnih sudskih dokumenata, optužnica koje su iznesene. Ovo je bila vrlo opsežna istraga. Ovo je bilo vrlo plodna istraga.”