CURL: Liberali se okrenuli protiv Muellera, optužili ga da je preglup kako bi bilo što našao o Trumpu

Nije trebalo dugo.

Specijalni istražitelj Robert Mueller bio je miljenik liberalne inteligencije posljednje dvije godine, ali čim je objavio svoje dugoočekivano izvješće koje je završilo oslobađanjem od svih optužbi predsjednika Trumpa da je bio u dosluhu s Rusijom kako bi preokrenuo izbore 2016. u svoju korist, liberali su se okrenuli protiv njega. Žestoko.

Zastupnik Adam Schiff, kalifornijski demokrat koji je napravio karijeru pojavljujući se na liberalnim kabelskim postajama navodeći svakojake vrste kriminalnih aktivnosti Trumpa i njegovog kampanjskog tima, brzo je izjavio da je Mueller bio u krivu.

“Bila je greška što se oslanjao na pismene odgovore predsjednika”, rekao je Schiff tijekom nastupa na ABC-ovom “This Week” u nedjelju. “To je općenito više ono što odvjetnik ima za reći nego ono što pojedinac ima za reći.” Schiff, predsjednik povjerenstva za obavještajne poslove, rekao je da je Mueller trebao ispitivati Trumpa pod zakletvom.

Voditelj MSNBC-a, Chris Matthews, lik koji je uvijek dobio žmarce ugode u nozi kad god je vidio bivšeg predsjednika Baracka Obamu, također je rekao da je Mueller nekako glup.

“Možda je promašio brod u ovom slučaju”, rekao je Matthews o Muelleru. “Zašto nikad nije bilo ispitivanja predsjednika? Stručnjaci su nam govorili tjednima: ‘Ne možete se nositi s optužbom za ometanje pravde ili istragom bez dobivanja motiva.’… Kako su mogli izvući Trumpa iz ovoga?”

Pa, Chris, prije nekoliko dana pjevao si pohvale specijalnom istražitelju, a sad je “promašio brod”?

Uber liberal Cenk Uygur, voditelj online vijesti The Young Turds (pardon, Turks), nije htio da nekakav smrdljivi izvještaj oboji njegov svijet. “Da budem jasan, NIŠTA NE PRIZNAJEM!”, napisao je na Twitteru. “Ako #MuellerReport nije pregledao veze Trumpovih poslova s Rusima prije izbora i nije pregledao njegove tajne sastanke s njima nakon izbora, onda je ovo epski debakl koji je gledao u točno pogrešne stvari.”

Voditelj HBO talk-showa Bill Maher se složio. “Jesu li demokrati imali previše povjerenja u Muellerovo izvješće? Jer meni ne treba Muellerovo izvješće kako bih znao da je on izdajica. Posjedujem TV”, rekao je Maher panelu gostiju u svojoj emisiji — očigledno misleći na Trumpa (iako su do sada liberali već počeli smatrati Muellera izdajicom njihovog cilja).

“Komičarka” Chelsea Handler je rekla: “Priznajem da su moji osjećaji prema Muelleru sada u sukobu, a moja seksualna privlačnost prema njemu je u opasnosti, ali ja još uvijek vjerujem da još puno toga slijedi i svi moramo marširati na ulicama ako ne vidimo to izvješće.”

Washington Post je detaljno opisao povratni efekt u članku naslovljenom: “Za demokrate, Muellerovo izvješće okreće njihovu politiku naglavačke.”

Demokrati su vjerovali u Muellera. Sada se pitaju kako i zašto je učinio ono što je učinio. Je li trebao prisiliti predsjednika da osobno odgovori na pitanja, a ne u pisanom obliku? Zašto nije prosuđivao o opstrukciji, umjesto da to preda u ruke državnog odvjetnika kako bi ovaj napravio najvažniju prosudbu istrage? Je li preusko interpretirao svoj mandat? Preispitivanje, još uvijek na niskim razinama, odražava frustraciju među demokratima i protivnicima predsjednika koji su već imali povezane točke koje Mueller nije našao uvjerljivima.

Uskoro će se pojaviti optužbe da je Mueller, koji je svojedobno bio imenovan čelnikom FBI-a od (uzdah) Georgea W. Busha, sve vrijeme bio u Trumpovoj torbi. I naravno, nakon što je Muellerovo izvješće objavljeno, oslobađajući Trumpa od svih optužbi o dosluhu, demokrati su jednostavno krenuli dalje, udružujući snage kako bi kolektivno zahtijevali potpuno objavljivanje izvješća i sve prikupljene dokaze.

A to je ono što je učinilo tweet bivšeg ravnatelja FBI-a James Comeyja toliko fantastičnim.

Uh, Jimbo, moraš se malo odmaknuti. Malo više. E tu, zar ne vidiš? To nije samo drveće, to je šuma!