Avenatti uhićen. Donald Trump Jr. tweetao nešto smiješno.

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/ABC News

U ponedjeljak je objavljena vijest da je odvjetnik Michael Avenatti, koji je zastupao porno zvijezdu Stormy Daniels u njezinoj tužbi protiv predsjednika Trumpa, uhićen zbog pokušaja iznude milijuna dolara od Nikea. Donald Trump Jr., koji je također bio meta čestih Avenattijevih verbalnih napada, reagirao je smiješnim tweetom i prijedlogom za Avenattija, tvrdeći: “Dobra vijest za mog prijatelja @MichaelAvenatti, ako se dovoljno brzo izjasniš, možda ćeš dijeliti ćeliju s Michaelom Cohenom! #basta.”

Trump Jr. je potom još dodao:

Nakon što se u prosincu prošle godine pojavilo izvješće da je Trump Jr. navodno rekao prijateljima da je zabrinut zbog optužnice, Avenatti je veselo objavio: “.@DonaldJTrumpJr – to je upravo ono što sam već davno predvidio, kao što znaš. Tražio sam od tebe da to porekneš, ali nikad nisi. Je li to istina (pitam za oko 100 milijuna prijatelja)?”

Mjesec dana prije, u studenom 2018. godine, Avenatti, koji je ozloglašeno napadao suca Bretta Kavanaugha zbog navodnog uznemiravanja žena, prosvjedovao je protiv optužbi da je udario ženu nakon što je uhićen zbog sumnje u obiteljsko nasilje. Inzistirao je:

Nikad nisam udario ženu. Nikad neću udariti ženu. Cijelu karijeru bio sam zagovornik ženskih prava i nastavit ću s tim. Nećete me zastrašiti kako bih prekinuo ono što radim. Ja sam otac dvije lijepe, pametne kćeri. Nikad ih ne bih nepoštovao tako što bih neprikladno dirao ili udario ženu. Radujem se punoj istrazi za koju sam uvjeren da će me u potpunosti osloboditi optužbe.

Trump Jr. uzvratio je naglašavanjem tweeta koji je glasio: “.@MichaelAvenatti, kad je Brett Kavanaugh objavio slično poricanje u vezi 35 godina starih optužbi koje si iznio bez ikakvih dokaza, još više si mu želio uništiti život. Tvoj slučaj je stari jedan dan i uključuje žrtvu koja je pokazala tjelesne ozljede. Igrajmo po tvojim pravilima.”