Demokratski zastupnik o pobačaju: Neka djeca su neželjena, ubijte ih sad ili ih ubijte kasnije

Ryan Saavedra

Screenshot: Twitter

Demokratski zastupnik države Alabame John Rogers u utorak je na podu Zastupničkog doma Alabame iznio jezive primjedbe o pobačaju, rekavši: “Neka djeca su neželjena, pa ih ubijte sad ili ih ubijte kasnije.”

Rogersove primjedbe došle su nakon što je Dom, koji je pod kontrolom republikanaca, s premoćnih 74-3 glasao za zabranjivanje gotovo svih pobačaja u državi.

“Neka djeca su neželjena, pa ih ubijte sad ili ih ubijte kasnije”, rekao je Rogers. “Donosite ih na ovaj svijet neželjene, nevoljene, šaljete ih na električnu stolicu. Dakle, ubijte ih sad ili ih ubijte kasnije.”

POGLEDAJTE:

“Neki se roditelji ne mogu nositi s djetetom koje ima probleme”, nastavio je Rogers, prema izvješću lokalnih medija. “Moglo bi biti retardirano. Možda nema ruku ili nogu.”

POGLEDAJTE:

“Podržavatelji su rekli da je zakon namjerno osmišljen kako bi bio u sukobu s odlukom u slučaju Roe protiv Wadea Vrhovnog suda SAD-a iz 1973. godine, kojom se legalizirao pobačaj na nacionalnoj razini, nadajući se da će pokrenuti sudske slučajeve koji bi mogli potaknuti suce da se ponovno obrate na Roe”, izvijestio je Fox News. “Zakon sadrži izuzeće za situacije u kojima postoji ozbiljan rizik za zdravlje majke, ali ne i za silovanje i incest.”

“Srce ovo zakona je suočiti se s odlukom koju su donijeli sudovi 1973. godine koja kaže da dijete u maternici nije osoba”, rekla je državna zastupnica Terri Collins (R).

Daily Caller je izvijestio:

Trump Jr. reagirao je na Rogersovu izjavu u srijedu, tweetajući: “Ovo izaziva mučninu i prema ovome Ralph Northam izgleda umjeren što se tiče pobačaja. Svakog demokrata koji se kandidira za predsjednika treba pitati za njegovo stajalište prema ovom pitanju. Ekstremni zaokret koji smo nedavno vidjeli kod demokrata je doista bolestan.”

Zastupnik John Roger je nakon njegovih komentara samo pojačao napade rekavši da je sin predsjednika Donalda Trumpa “evidentno retardiran ili lud”. Rogers je tvrdio da je samo postojanje Trumpa Jr.-a dovoljan dokaz da je njegovo stajalište glede pobačajnih prava ispravno.