‘Green New Deal’ Ocasio-Cortez nije prošao Senat. NITI JEDAN senator ga nije podržao.

Ryan Saavedra

“Green New Deal” socijalističke zastupnice Alexandrije Ocasio-Cortez (D-NY) nadmoćno je propao u Senatu nakon što je u utorak stavljen na glasanje, budući da ga niti jedan senator nije podržao.

“Niti jedan jedini senator nije podržao njezin zakon tijekom glasanja, koje je završilo 57-0”, izvijestio je Washington Times. “Četrdeset tri demokrata glasali su s ‘prisutan’, odbijajući zauzeti stajalište.”

“Republikanci su rekli da je to bio poražavajući udarac vodećem prijedlogu demokratskih socijalista, koji poziva na preokret u američkoj proizvodnji energije, remont građevinskog sektora i najveću ekspanziju u povijesti mreže socijalne sigurnosti”, dodao je Times.

Vođa senatske većine Mitch McConell rekao je kako stavlja krajnje lijevi prijedlog na glasanje kako bi vidjeli koji demokrati ga podržavaju.

“Američki narod će vidjeti”, rekao je McConnell prije glasanja. “Vidjet će koji senatori su toliko posvećeni radikalnoj ljevičarskoj ideologiji da čak ne mogu reći ‘ne’ samonanesenoj ekonomskoj propasti koja bi dotukla američku srednju klasu.”

Times je primijetio da čak ni demokratski senator Ed Markey, koji je s Ocasio-Cortez koautor zakon, nije glasao za njega.

Ocasio-Cortez je na odbijanje njezinog “Green New Deala” u Senatu odgovorila tvrdnjom na Twitteru da je rekla demokratskim senatorima da ne glasaju za njega i umjesto toga glasaju s “prisutan”.

“Pouzdano su me obavijestili da je Green New Deal bio nevjerojatno popularan i duboko potreban kako bi spasili naš planet”, tweetao je Ben Shapiro. “A opet, niti jedan jedini demokrat nije glasao za njega. Jasno je da ih nije briga za djecu. Ljudi, za 12 godina smo mrtvi.”

McConnell je tweetao video demokrata koji su podržavali Green New Deal prije glasanja, a potom istaknuo kako su glasali u utorak.