MSNBC-ova Rachel Maddow izgubila pola milijuna gledatelja nakon implozije zavjere o dosluhu

Amber Athey

Daily Caller

MSNBC-ova voditeljica Rachel Maddow izgubila je pola milijuna gledatelja u samo tjedan dana, nakon što je izvješće specijalnog istražitelja Roberta Muellera pokazalo da nije pronašlo dovoljno dokaza koji bi podupirali dosluh između Trumpove kampanje i Rusije.

Maddow je bila jedna od najistaknutijih glasova u zavjeri o dosluhu, ističući veći dio svoje emisije, tijekom posljednje dvije godine, tvrdnje da je predsjednik Donald Trump bio u koordinaciji s ruskom vladom kako bi pobijedio na predsjedničkim izborima 2016. godine. Maddow je prošlog petka jedva zadržala suze tijekom uvodnog monologa u svojoj emisiji, jasno zapanjena saznanjem da Mueller nije podigao nikakve optužnice protiv predsjednika i njegove obitelji.

Implozija narative o dosluhu s Rusijom oštetila je više od samog ega Maddow — također je uništila njezinu gledanost, barem privremeno.

“The Rachel Maddow Show” na MSNBC-u donosio je ogromnu gledanost mreži, cementirajući voditeljicu kao ljevičarsku verziju Fox News-ovog Seana Hannityja. Maddow je proteklih godinu dana redovito završavala na 1. ili 2. mjestu u ukupnoj gledanosti kabelskih vijesti, ponekad prikupljajući više od 3 milijuna gledatelja.

Ali prema Daily Beastu, emisija Maddow izgubila je 500.000 gledatelja u samo tjedan dana od objavljivanja Muellerovog izvješća.

“Maddow, koja se dosljedno borila za prvo ili drugo mjesto najgledanijeg programa s vijestima, bila je šesta uz ponedjeljak navečer, s gotovo 500.000 gledatelja manje od prethodnog ponedjeljka, kao što je bio slučaj i s drugim najgledanijim programom MSNBC-a, ‘‘The Last Word With Lawrence O’Donnell’”, izvijestio je Daily Beast.

Gledanost Hannityja bila je gotovo dvostruko veća prošli ponedjeljak, s nešto više od 4 milijuna gledatelja u odnosu na 2,5 milijuna Maddow.