Salvini poziva na kastraciju ‘zlostavljajućih crva koji su silovali turistkinju u Cataniji’

Emma R.

Screenshot: YouTube/Rai

Matteo Salvini, talijanski ministar unutarnjih poslova, pozvao je na kemijsku kastraciju trojice mladića koji su grupno silovali američku tinejdžersku na Siciliji ako budu osuđeni.

“Nema popustljivosti prema zlostavljajućim crvima koji su silovali turistkinju u Cataniji”, tweetao je Salvini. “Garantirana zatvorska kazna i kemijska kastracija!”

Slučaj se odnosi na tri sicilijanska muškarca koji su optuženi za grupno silovanje 18-godišnje Amerikanke u gradu Cataniji početkom ovog mjeseca.

Osumnjičeni, prema navodima u dobi između 19 i 20 godina, uhićeni su prošli tjedna nakon što su identificirani iz videa snimljenih na mobitelima te večeri.

Prema navodnoj žrtvi, koja je tri mjeseca radila kao au pair za lokalnu obitelj, sastala se s muškarcima uvečer 15. ožujka u kafiću te su je pod izlikom odlaska u drugi kafić prisilili u automobil i odvezli se do udaljenog područja gdje su je napali.

Telefonski zapisi objavljeni u talijanskim novinama pokazuju da je djevojka u više navrata pokušala nazvati hitni broj 112, pa čak i američki ekvivalent 911, tijekom gotovo dva sata koliko je rekla da je provela u automobilu, ali su muškarci prekidali njezine pozive.

Osumnjičeni su navodno snimili zlostavljanje i sljedećeg dana kontaktirali ženu na društvenim medijima kako bi je upitali želi li ponovno izaći.

Kasnije toga dana prijavila je napad policiji i od tog vremena se vratila u Sjedinjene Države.