‘The Economist’ se ispričava nakon što je Bena Shapiroa nazvao ‘alt-desničarom’ umjesto ‘prljavim nacistom’

The Babylon Bee

LONDON — Časopis The Economist izdao je ispriku nakon što je pogrešno označio Bena Shapiroa “alt-desničarom”, umjesto da ga je izravno nazvao nacistom.

Tisuće liberala kritiziralo je naslov koji je Shapiroa nazvao “mudracom alt-desnice”, ističući kako Shapiro zapravo više sliči članu Nacističke stranke, pošto se ne slaže s njihovim pogledima. Nakon što je izvorni naslov pretrpio teške kritike na Twitteru i ostalim društvenim mrežama, web stranica je konačno promijenila svoj opis, nazivajući Shapiroa “nevjerojatno bigotnim nacistom” te izdala ispriku.

“Zbog uredničkog propusta, slučajno smo označili ortodoksnog Židova i konzervativca Bena Shapiroa figurom alternativne desnice, dok je on u stvarnosti prljavi nacista”, napisala je publikacija u napomeni urednika kako bi ispravila izvornu priču. “To je jednostavno bio propust. Takvo nešto se više neće ponoviti.”

U vrijeme objavljivanja, publikacija se po drugi put ispričala zbog nazivanja Shapiroa “nacistom” umjesto “reinkarnacijom Adolfa Hitlera”.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.