Tucker Carlson iskrcao svoje mišljenje o Ocasio-Cortez: ‘Moron, prijeteća, samopravedna, grozna’

Ryan Saavedra

Screenshot: Fox News Video

Fox News-ov Tucker Carlson oštro je u ponedjeljak kritizirao socijalističku zastupnicu Alexandriju Ocasio-Cortez (D-NY) nakon što je ova prošli tjedan gostovala u emisiji MSNBC-a koja je bila osmišljena kako bi promovirala nju i njezinu krajnje lijevu ideologiju.

Carlson se također obrušio na MCNBC-ovog Chrisa Hayesa, domaćina emisije, rekavši da je Hayes ono “što bi svaki muškarac bio kad bi feministice ikada postigle apsolutnu moć u ovoj zemlji: apologetski cvikeraš koji je duboko, duboko zabrinut o globalnom zatopljenju i patrijarhalnom sustavu koji ga je uzrokovao.”

“[Emisija] se očito učinila dobrom idejom rukovoditeljima MSNBC-a”, rekao je Carlson. “Ista medijska kuća koja je provela dvije godine lažući vam o Rusiji, donosi vam 29-godišnju bivšu konobaricu kako bi vas poučila o znanosti.”

Carlson je potom kritizirao Ocasio-Cortez, koja je u emisiji dala više lažnih izjava, bez ikakvih prigovora voditelja, uključujući lažne navode o američkoj povijesti i znanosti.

“Slušajte kako objašnjava kako nikad ne pribjegava ad hominem napadima za razliku od njezinih neprijatelja koji su, usput rečeno, ksenofobični bijeli supremacisti”, rekao je Carlson prije puštanja isječka iz emisije. “Dakle, sad je službeno, Alexandria Ocasio-Cortez je moron i prijeteća i samopravednija od bilo kojeg televanđelista koji je ikada propovijedao na kabelskoj televiziji. Ona nije impresivna, ona je grozna.”

Emisija MSNBC-a došla je nakon što su rezultati ankete pokazali snažni pad popularnosti Ocasio-Cortez i nakon što njezin Green New Deal od 93 trilijuna dolara nije uspio osvojiti niti jedan glas potpore u Senatu.

Analiza Američkog akcijskog foruma od početka godine pokazala je da bi Green New Deal Ocasio-Cortez “vjerojatnije imao trajniji i štetniji učinak od svoje ogromne cijene”.

Daily Wire izvijestio je u veljači da je štetno izvješće došlo “nakon što je direktor Nacionalne obavještajne službe Dan Coats početkom mjeseca zakonodavcima rekao da je postojeći nacionalni dug veći od 20 trilijuna dolara najveća prijetnja američkoj nacionalnog sigurnosti.”

Tijekom emisije, Ocasio-Cortez još je jače istaknula svoje uvjerenje da kravlji prdeži predstavljaju ozbiljan rizik planetu, rekavši: “Moramo uvesti novine i promijeniti naše, naše žitarice, uh, naše, naše kravlje žitarice koje jedu u tim koritima. Moramo pogledati regenerativnu poljoprivredu. To su naša rješenja.”

Ocasio-Cortez je također nastavila ponavljati lažnu tvrdnju da je preostalo samo 12 godina za suočavanje s klimatskim promjenama prije nego je civilizacija osuđena na propast.

“Imamo datum isteka i IPCC izvješće govori da nam je preostalo 12 godina kako bi to preokrenuli!”, tvrdila je Ocasio-Cortez. “12 godina! Zabrinjava me što ćemo biti žaba u loncu kipuće vode… i naša djeca su osuđena na propast.”

Tvrdnju Ocasio-Cortez osporili su brojni vrhunski znanstvenici u području klime, uključujući Kate Marvel, koja radi u NASA-i.

“12 godina nije krajnji rok, a klimatske promjene nisu litica s koje padamo — to je padina kojom se spuštamo”, rekla je Marvel. “Nemamo 12 godina da spriječimo klimatske promjene — nemamo vremena. Ono je već ovdje. A čak i prema uobičajenom scenariju, svijet neće baš skončati za točno 12 godina.”

Andrea Dutton, paleoklimatska istraživačica sa Sveučilišta Florida, rekla je u vezi IPCC izvješća koje Ocasio-Cortez stalno spominje: “Iz nekog razloga mediji su se uhvatili tih 12 godina (2030.) vjerojatno zato što im pomaže prenijeti poruku o tome koliko brzo se približavamo tome i koliko hitno nam je potrebna akcija. Nažalost, to je dovelo do potpuno pogrešno prikazivanja onoga što je rečeno u izvješću.”

Cijeli video: