Twitter račun filma ‘Unplanned’ dobio upozorenje istinitog sadržaja

The Babylon Bee

SAD — Tijekom vikenda, dok je Unplanned, film pro-života, uživao u snažnom debiju na kino blagajnama, zaposlenici Twittera poduzeli su mjere protiv stranice filma na društvenom mediju zbog “opasnog, potencijalno istinitog sadržaja”.

Platforma društvenih medija prikazala je upozorenje svakome tko je pokušao pregledati Twitter račun ili pročitati bilo koji od njegovih tweetova, upozoravajući korisnike da je materijal daleko izvan progresivnog svjetonazora i jednostavno govori istinu o pobačaju i Planiranom roditeljstvu. Korisnici su potom morali kliknuti na gumb i pročitati izjavu o odricanju odgovornosti da Twitter nije odgovoran za bilo koji istiniti sadržaj s kojim bi se eventualno mogli susresti.

“Ovaj tweet može sadržavati istinit materijal koji se protivi progresivnoj narativi”, piše u upozorenju. “Vaše postavke su konfigurirane tako da vas upozore kad sadržaj može razbiti vašu eho komoru.”

Kad se korisnik prijavi na Twitter, njezine ili njegove postavke sadržaja automatski se konfiguriraju kako ne bi prikazivale tweetove s računa koji možda govore istinu ili skreću razmišljanje s progresivne narative. Korisnici, naravno, mogu isključiti ovu opciju u postavkama, ali zaposlenici Twittera kažu da ne preporučuju ovakvu vrstu nesigurne uporabe njihove platforme.

“Želimo da Twitter bude sigurno mjesto za ljude koji ne žele ni u čemu promijeniti svoje mišljenje”, rekao je glasnogovornik. “To je ono na što se interakcija ljudskih bića na društvenim medijima zapravo svodi: ojačanje vlastitih mišljenja i blokiranje svakoga tko se ne slaže.”

U međuvremenu, Planirano roditeljstvo, organizacija koja zapravo svaki dan ubija djecu, još uvijek ima aktivni Twitter račun na dobrom glasu.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.