Disney kupuje prava na Bibliju, planira 37 nastavaka

The Babylon Bee

BURBANK, CA — Disney kupuje prava intelektualnog vlasništva na Bibliju za 7,02 milijarde dolara od njezinog Autora. U priopćenju koje je najavilo kupnju, Disney je rekao kako planira objaviti kapitalni nastavak Biblije 2020. pod nazivom Krist se budi, koji će označiti početak visokobudžetne trilogije.

Ovo uzbudljivo lansiranje nove franšize slijediti će oko 36 planiranih nastavaka, reboota, novih verzija i spin-offa, navodi kompanija. Dok će neke od priča slijediti sveobuhvatnu priču o Bogu koji uspostavlja svoje Kraljevstvo, ostale priče bit će ogranci likova i svjetova unutar biblijske narative, poput Šamgar: Priča o Sucima, Uspon Habakuka, Pjesma nad pjesmama 2: Vrućina u Gazi i Prljavi posao, surovi nastavak knjige o Jobu s Mikeom Roweom u naslovnoj ulozi.

“Nije bilo novog biblijskog materijala još od 96. godine”, rekao je predstavnik Disneyja Hank Friedman. “Želimo vratiti sve one biblijske likove o kojima ljudi žele saznati više, poput Dorkas i Hagaja.” Friedman je rekao da je Disney uvjeren kako postoji “beskrajna količina suzdržane potražnje”.

Disney također navodi planove pretvaranja velikog djela postojećih biblijskih likova u manje zastupljene manjine. Na primjer, već postoje razgovori u vezi pretvaranja Mojsija u tajanstvenu ženu s ljubičastom kosom koju progone faraoni roboti kroz distopijski cyberpunk Egipat. Drugi razgovori uključivali su pretvaranje kralja Davida u ženu po imenu Lady David. “Lady David bila bi seksi vanzemaljski ninja koji putuje vremenom i uništava nemrtve Filistejce sa svojim samostrelom”, rekla je kreativna voditeljica Amy Robeson.

I dok neki kršćani sumnjaju u ono što bi Mišja kuća mogla učiniti s njihovih svetim pismom, drugi su optimističniji. “Već stoljećima čitamo iste biblijske priče. Ja sam oduševljen što ću konačno otkriti što se dogodilo kasnije”, rekao je obožavatelj Biblije, bloger Wendall Sherman. “Samo zamislite: Možda ćemo konačno dobiti treću knjigu Ljetopisa!”, uskliknuo je s oduševljenjem.

Disney će, prema izvješćima, od spomenutih 7 milijardi dolara polovicu uplatiti u vidu donacija crkvi, a polovicu u duhovnim činovima obožavanja Boga.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.