Venezuela se slavi kao prva zemlja na svijetu koja je postigla nula-satni radni tjedan

The Babylon Bee

CARACAS — Socijalistička Venezuela primila je pohvale mnogih ljevičarskih skupina diljem zemaljske kugle zbog postizanja prvog nula-satnog radnog tjedna na svijetu.

Francuska se približavala tom postignuću sa svojim 8-satnim radnim tjednom, ali Venezuela je otpuhala njezine napore konačnim postizanjem radnog tjedna od samo nula sati.

“Radnici u potlačenoj Americi moraju ponekad raditi 40 sati tjedno”, rekao je predsjednik Maduro na konferenciji za tisak. “Ovdje u Venezueli, vi uopće ne morate raditi. Nema poslova. Kao ni hrane ili novca. Molim da pošaljete pomoć.”

Bernie Sanders ponudio je riječi pohvale kako bi odao priznanje ovom postignuću. “Konačno je Venezuela pokazala kako socijalizam može raditi tako što je osigurala da njezini ljudi ne rade, jer nema ugnjetavačkih poslova. Mi moramo biti bolji i osigurati da milijarderi i korporacije prestanu tlačiti Amerikance nudeći im radna mjesta i mogućnosti zarađivanja novca.”

Alexandria Ocasio-Cortez također je pohvalila postignuće: “Nula sati tjedno je mnogo manje od, primjerice, 40 sati. Ili čak 12 sati. Ja moram raditi, kao, 10 sati, plus vrijeme provedeno na Twitteru i to je zaista mnogo. Preferirala bih nula sati. Dobar posao, Venezuela!”

Svih 12.582 demokratska kandidata za predsjednika također je brže-bolje dalo podršku politikama nula-satnog radnog tjedna u svojim platformama, zaklinjući se da će ubiti sve poslove koje je stvorila procvala ekonomija u Americi.

Trump je navodno postao ljubomoran na venezuelanska postignuća i gotovo sat vremena se durio u Ovalnom uredu, sliježući ramenima i komentirajući “kajgod” svemu što su mu savjetnici rekli.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.