Antifa spalila dio nacističkog manifesta koji govori o rasizmu, ostatak sačuvala kao dio svoje vlastite platforme

The Babylon Bee

ARLINGTON, VIRGINIA — Sinoć su pripadnici militantne antifašističke grupe Antifa provalili u sjedište Američke nacističke stranke i ukrali brojne knjige, letke, brošure i ostalu propagandu iz upražnjene zgrade. Kasnije su te predmete odnijeli na lomaču koji su zapalili na udaljenom mjestu te počeli uništavati predmete jedan po jedan. Spalili su sve što su imali osim nacističkog manifesta, koji je kružio iz ruke u ruku i koji je proučavan s velikim zanimanjem.

“Spaljivali smo knjige stranicu po stranicu”, objasnio je Antifin rukovatelj pajserom Prentice Hanson. “Potom sam počeo prolaziti manifestom. Besplatna zdravstvena zaštita, eutanazija, kontrola vatrenog oružja, garantirani poslovi za sve, sustavi rasnih kvota… koji vrag? Morao sam se uvjeriti da držim pravu knjigu u ruci!” Hanson je zamolio svoje prijatelje da na trenutak prekinu spaljivanje knjiga kako bi pročitao nekoliko odlomaka iz manifesta svojoj, sad već ushićenoj, publici. “Bili su oduševljeni. Svi mi smo bili”, rekao je Hanson.

Kako se noć primicala kraju, otrgnuli su nekoliko stranica o rasizmu, ali su se složili da im se općenito sviđaju autoritarizam, socijalizam, konfiskacija bogatstva, holistički lijekovi, vegetarijanstvo i paganska duhovnost u koju su nacisti bili uključeni. Čak su uživali i u nekim rasističkim dijelovima kad su ih preokrenuli i primijenili ideje više rase na potlačene rase.

Kad su ih upitali hoće li se i dalje zvati antifašistima, sad kad su shvatili da su pretplaćeni na opći koncept fašizma, Hanson je rekao: “Pa, mi smo ‘Antifa’, a ne ‘Antifašisti’. Tako da biste mogli reći da smo anti-fa, pro-šizam. Mi smo protiv samo jednog dijela fašizma. Ostalo je prilično ‘cool’.” Hanson je rekao da razmatraju usvajanje drugih imena za skupinu, poput NPR (Nacisti protiv rasizma) i NBNS (Ne baš nacistička stranka), ali se još uvijek nisu odlučili za bilo kakve promjene.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.