Facebook tvrdi da je kidnapiranje, mučenje Dennisa Pragera u napuštenom skladištu bila ‘nenamjerna pogreška’

The Babylon Bee

SILICON VALLEY, KALIFORNIJA — Tehnološki gigant Facebook u petak je uputio izvinjenje PragerU zbog “pogrešnog” uklanjanja Dennisa Pragera iz njegovog doma u gradiću La Cañada Flintridge u srijedu kasno navečer te mučenja u prljavom skladištu negdje u Resedi.

“Dennis Prager je sinoć oko 1:30 nestao iz svoje kuće”, pisalo je u tweetu objavljenom s PragerU računa u utorak. Jutros oko 4:30, Dennis Prager je, vezanih ruku i crnom vrećicom omotanom oko svoje glave, odbačen u mračnoj ulici u Paciomi. Na njegovoj jakni bila je pričvršćena poruka koja je glasila “Izvinite, naša greška”, napisana izblijedjelim crnim markerom na službenom Facebookovom uredskom papiru.

Kasnije jutros, Facebook je izdao službenu ispriku: “Naši operativci neku večer greškom su uklonili Dennisa Pragera iz njegovog doma. Nakon daljnje analize, utvrdili smo da videozapisi gosp. Pragera ne krše naše standarde”, napisao je Facebook. “Stoga se ispričavamo za nekoliko slomljenih prstiju, uklanjanja jednog uha i mučenja gosp. Pragera klemama za akumulator koji su bili pričvršćeni na njegovu osobnost.” Prager je tvrdio da je Facebook kliještima držao njegov jezik, spreman da ga iščupa, kad su operativci — dvojica krupnih, neidentificiranih muškaraca s naglaskom iz New Jerseyja, prekrivenih crnim skijaškim maskama — primili telefonski poziv od čovjeka kojem su se obraćali samo sa “Zucky”.

Facebook je rekao da je ono što se dogodilo gosp. Prageru bila “nenamjerna pogreška” te pripisao nesretan slučaj aktualnoj kontroverzi oko pokušaja tehnološkog giganta da filtrira “neprikladan, mrski sadržaj na internetu”.

“Cijeli ovaj proces filtriranja sadržaja pokazao se prilično velikim omletom”, rekao je novinarima glasnogovornik Facebooka Vinny Vincente. “Nažalost, pod ovakvim okolnostima, uvijek će nekoliko jaja biti razbijeno. Recite gosp. Prageru da nam je stvarno žao.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.